Bland lunchfyllor och vinrankor

Sitter vid en lanad dator pa hotellet i Stellenbosch, Sydafrika. Vi befinner oss mitt bland vingardarna och det ar ocksa dar vi tillbringar vara dagar. Efter fem dagars sightseeing i och omkring Cape Town har nu arbetet borjat; idag har vi haft fyra (!!) vinprovningar med 4-9 viner pa varje, och en aterstar ikvall! Cape Town ar fantastiskt, vi har besokt otroligt fattiga men positiva manniskor i kakstaderna, druckit skumpa pa Godahoppsudden och beundrat utsikten fran Taffelberget. Tva dagar aterstar och nej, jag langtar inte hem jattemycket.

Mina vinkunskaper drillas och magsacken tanjs alltmer for varje dag. Underbar mat och gott vin gor det svart att saga nej. Jag och 50-plussarna befinner oss pa en standig promillehalt av 0,7 ungefar. Lunchfylla ar resans tillstand, helt enkelt.

Bara for att retas aningen med er som trivs hemma i snoslasket vill jag beratta att vi har haft runt 30 grader och stralande sol varje dag, och ja, jag har brant mig! 

Hors pa mandag, vanner!

Bye bye baby

Om fem timmar lyfter jag och min mangofärgade resväska (ja, den är skitful och nej, jag hade inget sinne för smak när jag som 13-åring övertalade Mamma att köpa den till mig...) mot Sydafrika, Kapstaden, Pappa och tio dagars vinsightseeing.
So, auf wienerschnitzel, good bye, au revoir und so weiter.
Enjoy the snow!

Dagens skämt i teknikhörnan

Jag har alltid gillat elektronikbutiker. Det är oftast unga, snygga män som jobbar där och som bara njuter av att få förklara avancerad teknik för mindre teknikkunniga tjejer som jag själv. Som i dag på ElGiganten:

Jag: Hej, om jag har köpt en produkt på er hemsida som sen har gått sönder, kan jag lämna in den här då?
ElGigantkille 1: Haha, ja, på Internet blir det ju svårt att lämna in den, hö hö...
Jag:
Ehh, ja, just det...
ElGigantkille 1: Prata med dem på service, en trappa upp!

Jag: Hej, jag har köpt en grej på er hemsida och den funkar inte. Kan jag lämna in den här?
ElGigantkille 2: Höhöhö, ja, om du ska lämna in den nätet behöver du ett jäkla stort modem, hahaha! Klart du kan lämna in den här.

Sen fick jag en helt ny iPod-laddare istället för att de skulle laga den trasiga. Som syrran påpekade kastar folk nya grejer över mig: TV:n gick sönder, de lät mig (visserligen KÖPA) en ny, kameran gick sönder, de gav mig en ny, iPodladdaren gick sönder, de gav mig en ny. Vad ska jag ha sönder härnäst för att få en ny? Kanske min högra fot så att jag slipper halta...


Om fulla psykopatfinnar

Pappa ringde hem från mellanlandningen i London:
- Jag har suttit bredvid en finsk, full psykopat hela vägen från Stockholm...

Nu undrar ni förstås:
1. Hur visste Pappa att fyllefinnen var psykopat?
2. Varför låter finska myndigheter fulla psykopater ströva fritt, inte bara i sitt eget land, utan även i vårat och dessutom på våra flygplan?
3. Skulle Pappa tvingas sitta bredvid den fulla psykopatfinnen de 13 timmarna till Kapstaden också?

Fortsättning följer...


Finsk pinne. Ej att förväxla med full finne!



Hello Africa!

I går avslutade jag och min Far vårt telefonsamtal på ett högst ovanligt sätt, nämligen:
- See you in Africa!
Hur crazy det än låter, är det faktiskt sant. Pappa flyger ner i dag och på fredag kommer jag efter honom. I tio dagar ska jag umgås med vingubbar och gummor, besöka flotta vingårdar och sörpla litervis med Cabernet. Ha! Vin, vin och åter vin!
Bloggen kommer såklart bli aningen lidande, men under tiden kan ni fundera över vad ni ska skänka mig i julklapp. Och lyssna på afrikansk musik när den är som bäst...
http://www.youtube.com/watch?v=t9ISzCTr-sc

Va?

Kille på Oscars till Marie: Var kommer du ifrån?
Marie: Färila
Killen: Va??
Marie: Fä...
Jag: FARSTA! Stockholm, vet du?!
Killen: Jaha...
Marie: Nää, Färila, i Hälsingland!
Killen: Okej
Jag: Nej, nej, FAAARSTA...

Okeeeej...?! Why??

En Vickanna té, tack!

Min senaste och roligaste upptäckt:
Vickans hästsvans ser ut som ett handtag på en tekanna. Man vill bara ta tag i tofsen, tippa på hennes rödhåriga huvud och så vips ska det rinna hett té ur näsan på henne. Kolla själva!

           


 

Ser ni likheten??!

 

Namnbyte?

På gårdagens rep med Studentkören Gungner visade Malin upp en paket som kommit till kören.
Adresserat till Studentkören Gunnar.
Det var det roligaste jag hört på länge. Då förstår ni hur min vardag ser ut...

Kärlek åt Peter!

Vi fortsätter på Bonde-temat. Glädjande nog är min favoritbonde även övriga Sveriges favoritbonde:


Snuskiga bondmoran

Hört i kvällens Bonde söker fru:

En av Bonden Pers damer: -- Är de snälla de här djuren?
Bonden Per: -- Ungefär som husbonden
En av Bonden Pers damer: -- Men de går inte att rida på, sa du. Lite samma som med husbonden...

Well, don't ditch it until you've tried it, right?

The tragedy of Tiny Tim

I dag var dagen då de fem Gungnermedlemmarna skulle sjunga för LaGaylia och kvalificera sig till Körslaget.
Istället blev det dagen då kylan och det dåliga tålamodet tog över och två av Gungermedlemmarna satte sig med en öl och ett skrovmål på O´Learys, diskuterade karlar, livet och pärlplattor. Och så pratade vi om engelska ramsor vi fick lära oss i lågstadiet.
Min ramsa gick såhär:
I like Lily. Little Lily Lee. I like Lily, and Lily likes me. Lily likes lollipops, lemonade and lime drops. I like Lily. Little Lily Lee.

Victoria däremot fick lära sig denna ramsa:
I had a little brother, his name was Tiny Tim. I put him in the bath tub, to teach him how to swim. He drank up all the water, he ate up all the soap. He died after a week because of a bubble in his throath. I
n came the doctor, in came the nurse, in came the lady with the aligator purse. "Dead" said the doctor, "dead" said the nurse, "dead" said the lady with the aligator purse.


Först reflekterade vi över varför de stackars barnen fick lära sig en så morbid historia. Sedan började vi undra vem damen med alligatorväskan egentligen var.
Först nu slog det mig att hon kanske var någon slags socialarbetare som kom för att ta hand om det stackars barnet som råkade ha ihjäl sig lillebror. Fler förslag?

It´s a hard knock life

Föreläsning mellan 10 och 12 och en helt ledig eftermiddag.
75 kronor i presentkort från ICA (eftersom de lagt en smutsig plastring i mina frysta jordgubbar)
Nystädad lägenhet
och så skiner solen.

Dagens visdomsord



Trasan. Inte så dum som han ser ut. Så jag gråter inte, utan lever istället i förnekelse av det faktum att jag kanske inte kommer få göra praktik på TV i Stockholm. Tjo flöjt!

Kärlek för 299 kronor

Gårdagens klädköp från Zara. I love!


Palm skojar till det

SVT:s morgon-tv är ju världens undehållningsprogram. Såhär kommenterade Rapports Rickard Palm sportsändningen i går morse:
- Tack för det, det började med fotboll och slutade med golf; en stor och en liten boll...

Dessutom skojade programledare Alexander loss om att det var Rikard Palm som utklädd till clown underhöll på Cirkus Cirkörs scen. Kanske bara för att det var fredag och de kände sig lite wild and crazy...

Mitt liv på två rader

Vykortet som sammanfattar mitt liv, och jag hittade det - i Sundsvall:



En del av mig vill ju vara en sån där skön söderböna med en estetisk knut på huvudet, som hänger på coola ställen längs Götgatan, men faktum är att jag inte KAN med att dansa till konstig musik som jag aldrig hört förut. Dricka öl och prata killar - då är Söder guld, men ska det dansas DUGER det inte! Då måste jag få en dos Britney, Madonna, David Guetta och company. Och det får jag - på Stureplan! Sen att mentalitetet där, med ett kösystem som går ut på att stå längst fram och vara snygg, är rätt snedvriden, det är priset man får betala.

Och ja, jag har försökt. Jag var nära att bli utslängd en gång när jag frågade dj:n på Mondo (som det hette då) om han hade något med Britney...

Å han går som en karl

På fredag är det dags för sändning av vårt tv-program på temat manlighet. I dag filade vi på ett klämkäckt slut på hela sändningen, och kom fram till dessa två alternativ:

- Hockeyspelare, balettdansörer, brandmän och barnmorskor - vi tycker i alla fall att alla män är underbara!
- Hockeyspelare, balettdansörer, brandmän och barnmorskor - vi tycker i alla fall att alla män är svin!

Fler förslag mottages gladeligen.

Lycka i en liten kartong

Min käraste ägodel, min vattentäta kamera började för en tid sedan bete sig märkligt. Den gav ifrån sig mindre explosioner och gick inte att stänga av. Jag skickade in den eftersom garantin inte gått ut, och i dag kom ett paket signerat Olympus. Jag brydde mig inte om att öppna den (eftersom jag visste vad som låg i och det var ju inte så spännande) förrän ikväll när jag satt framför tv:n och då kom den stora överraskningen:

Min kamera var inte lagad, den var inte heller trasig, utan den var - HELT NY!!!
Olympus har alltså bytt ut min 1,5 år gamla kamera mot en sprillans ny! Och den här är inte bara vattentät till tre meter, utan tio!

Såhär fina bilder kan man ta med min nya älskling: (Tyvärr kan man inte ta kort på kameran själv med kameran själv, annars hade jag förstås gjort det...)
 

To Andrea with love

Tack Andrea för att den halvtråkiga lördagkvällen blev jäkligt rolig (speciellt korvkön) och stort tack för att jag fick se en p-ring live för första gången, plus närvara vid isättandet av denna.

(I fyllan och villan lovade jag detta inlägg om Andrea eftersom hon var missnöjd över att aldrig figurera i bloggen...Tacka och ta emot, Andrey!)


Tävling!

Jag har ett skavsår på ena skinkan. Därför utlyser jag nu en liten tävling.
Frågan lyder: Hur fan fick jag ett skavsår på vänster skinka?

Rätt svar belönas med ett fint pris!