Fortsättningen

Rosévinet på Bolaget med kollegorna Petra och Christer


Snygga vyn från Visbys höjder


Fyndet från Röda Korset


Grannen Petters gård på Fårö


Och så världens vackraste solnedgång vid Langhammars raukar

Inledningen

Såhär inleddes min gotlandssommar för en dryg vecka sedan. Fler bilder kommer, men nu ska multijournalisten Elsa ut och skriva OCH fota. Almedalen, here I come!


Jahapp

Då har man gått genom hela Visbys innerstad, förbi de fullsatta uteserveringarna och in på en av dessa med gylfen öppen. Festligt värre, senast jag glömde gylfen måste ha varit i lågstadiet. Kul när det händer något nytt!

Två flugor i en smäll. Eller tre, för den delen.

För andra dagen i rad åkte jag och fotografen Petra till Hemse på jobb. Hemse, även kallat Hemske. Men vi börjar trivas där nu. På Röda Korsets 10-årsjubileum lyckades jag fynda en hemstickad sjal för 20 kronor. Trots att de egentligen hade butiken stängd. Den blir perfekt när jag på lördag kväll sitter i en rauk och tittar på solnedgången ute på Fårö.
Och på jakt efter butiker som accepterar euro var jag liksom tvungen att handla en tygblomma. Också den ett fynd. 9 spänn!

Speaking of Fårö. Min plan är att åka ut dit i morgon eftermiddag när huvudvärken släppt (jag och Charlie ska göra stan i kväll). Det blir min första Fårövistelse ensam. Då vill jag att ni tar i beaktning att vårt hus är typ 100 miljoner år gammalt och ligger helt ödsligt ensamt vid havet. Med typ tjugo uthus och ladugårdar med gnisslande dörrar. Med andra ord - spöklikt. Men det är ju bara Farfar och mina andra gamla förfäder som kan vandra omkring där, och dem är jag inte rädd för. Fast jag föredrar såklart om de håller sig borta.

Söndagen blir en njutardag. Frukost i bersån, bullar från Sylvis döttrar, sol och bad på Ekeviken eller Sudersand. Nu är klockan fan 17.38 så nu går jag på helg. Adios amigos!

Mitt i artikeldimman pausar vi med ett blogginlägg åt folket

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera. Jag skyller på att jag inte har något internet hemma. Och när man är klar på jobbet vid 17.30 vill man helst inte sitta kvar utan rusar ut i solen i stället. Men jag lever och har hälsan, alltså. Jobbet går bra och jag trivs fortfarande. I kväll blir det en öl med några kollegor. Gud vad det vattnades i munnen när jag skrev det där. Öl. Öööööl...

Eh, ja. Anyway. Jag har en bit kvar på dagens "tunga" artikel. Och tro att den är tung. Något lite åt Aftonbladethållet. Jag kan skvallra om att ordet "kränkt" förekommer. Tungt.

Och så kan jag skvallra om att en viss svensk kändis har ett äcklig lätt mobilnummer. Jag undrar vad han har betalat för att få det. (Nu avlider Frida av nyfikenhet, va?)


Läget

Ja, det är omoraliskt att blogga på arbetstid. Men jag är faktiskt fortfarande "på lunch". Och har inte hittat någon internetanslutning hemma. Plus att en läsesrapport kändes nödvändig.
(Emma, sluta läs här för du blir bara avis...)

Lägenheten är superbra och stor (jag får min dagliga motion av att gå mellan "sovrummet" och "klädkammaren" varför yoga-dvd ligger kvar oöppnad vid tv:n) och i går drog jobbet igång. Det känns kalas att vara igång och GT känns otroligt roligt och rätt. Lite pikar har man fått från sportkillarna som grämer sig (joho då) över att jag inte är hos dem och rättar stavfel. De har kvar fotot på mig och uppmaningen om lika många ord i varje mellanrubrik på väggen. Och de har fått en lyxig tv på sporten. Annars är det mesta sig likt på redaktionen.

Och solen skiner såklart. Det är ju Gotland. Fortsätter det såhär måste jag nog åka ut till Fårö i helgen. Överskottsbolaget är sig också likt, men oslagbara priser. Två storhandlingar har jag hunnit med, så skafferiet är laddat.

Mot ön!

I morgon bär det av. Jag och Amy inleder vårt sommaräventyr. Via Nynäshamn till Visbys hamnar där min nye hyresvärd väntar med nycklar. På måndag drar mitt sommarvik som reporter på Gotlands Tidningar igång. Samma tidning som förra året, men ingen sport utan dagsfärska, lokala nyheter ska det bli! Spännande, nytt, läskigt och lite nervöst men framför allt väldigt, väldigt roligt. Ännu en sommar i Sveriges bästa sommarstad, en trea helt för mig själv (och alla mina vänner som förstås får komma och hälsa på när som helst) och så den lilla, lilla förbättringen från förra året: EGEN BIL! Tjoho!

Midsommar var väldans lyckat förresten. Stort heldagskalas på för mig främmande människors ägor på Björkö i skärgården. Blomplockning, dans runt stången, brännboll och snapsvisor. Sill och Jansson till middag, inte helt passande för en fiskallergiker som jag men jag blev mätt på något sätt. Och ohyggligt kallt i ladan vi sov i. Men mysigt, svenskt och idylliskt så det förslog. Det ni!


Midsommaridyll, någon?


Och sen kom regnet

SMS from another life

Jag rensade min mobil på SMS innan jag bytte till den nya, och hittade då några riktiga höjdar-sms som fick mig att skratta (och gråta). Här är några godbitar:

Från: Niclas
Du är som en transsexuell: har känslor som en tjej men ett begär som en man :)

Från:
Charlie
Jag är lite sen. Jag skäms. Jag springer.
 
Från:
en klok Pappa till en nydumpad Elsa
Elskedunt, det hjälper väl inte men jag tänker på dig. Så här tror jag: gör en clean cut. Lämna inga bakdörrar öppna, i alla fall inte offentligt. Så synar du om han bluffar. Ta ingen skit, bli inget offer. Det är han som är losern. Älskar dig! Papi

Från:
Grannen Jacob
Det löser sig Elsa. Du är alldeles för bra för att hela tiden träffa stolpskott till killar. Kram till dig min vän. Ta hissen upp om du behöver.

Från:
Anonym
Var rädd om dina ögon, de är helt underbara...

Från: Johanna
Älskar dig! Mitt enda nyårslöfte!

Från:
Frida
Hörde att USA inte har kvar Vita Huset längre. Numer har de tydligen bara en svart barack.

Banana is back!

Min kära vän Anna är hemma på sverigebesök. När jag, Anna och My reste i Australien tillsammans våren 2007, föll både jag och Anna för varsin aussie boy (Surprise!). När vi kom hem från resan flyttade jag till Sundsvall men Anna flyttade till sin karl i Perth. Där bor de nu i sitt lilla hus och Anna pluggar på universitetet med en massa asiater. Senast hon var hemma var ett år sedan, men när man träffar henne känns det som igår. Som i kväll. Träning, middag och några glas vin på krogen. Tjejerna återförenade. Det vette fåglarna vad man hade gjort utan sina allra bästa kompisar. Love you, girls ♥


Anna och jag i Kalbarri, maj 2007 (oj vad lite vi visste då om vart livet skulle föra oss...)

Dagen då jag nästan köpte ett par rosa raggartärningar

Min mobil har kommit, och den är vacker. Och lätt. Och otroligt tunn! Den ska få ladda hela natten bara för att dra ut lite på min nyfikenhet att få prova alla ringsignaler, bakgrundsbilder och spel. Det enda oroväckande är att sim-kortet inte har kommit. Sim-kortet till det nya abonnemanget, som jag ska frysa och samtidigt säga upp tv och musiktillägget på. Jag har en känsla av att jag på något sätt blivit lurad av den hetsiga Tele2-försäljaren. Snart dimper en dyr jävla räkning upp på samtal jag inte ringt och musik jag inte laddat ner. Tror jag.

Eftersom det här var sommarens första soliga dag valde jag att tillbringa halva dagen i bilköer genom Stockholm. Biltema i Gustavsberg tur och retur tog ungefär lika lång tid som Sundsvall tur och retur. Och varmt vad det. Men värt. Så värt. Nu har bilen nämligen gummimattor, cd-fodral på solskyddet, en cykelkrok och en första hjälpen-väska. Jag stod även och höll i ett par luddiga, rosa raggartärningar, men kom fram till att en blå Wunderbaum is enough. Det får ju inte bli för mycket av det goda, så att säga.

Adieu!

The cultural trip to Warsaw

Vi har verkligen upplevt den polska kulturen, må ni tro. Titta bara!

   

   
 



Men herregud, tänker ni nu. Men oroa er inte, vi åt också.

Warsaw, baby!

Om ett par timmar tar jag och Stora Syster vårt pick och pack och far till Warszawa. Min 25-årspresent till henne ska verkställas genom fyra nätter i "Europas mest missförstådda stad". Lite mat, lite dryck, lite shopping och lite sightseeing väntar och som ni förstår får den annars så produktiva bloggar-Elsa några dagars paus.

So see you Monday, guys!

Mamma: Ni är väl försiktiga nu, och låter inte folk bjuda er på konstiga drinkar?
Jag: Ja, men det är väl klart att vi är försiktiga.
Mamma: Ja men de kanske aldrig har sett så vackra flickor förut...

Ring, ring

Jag blev påhoppad på stan (och kunde såklart inte säga nej) så det slutade med att jag bytte mobilabonnemang och tackade ja till en ny telefon. Det kan vara en sån som på bilden, men jag är inte hundra. Den kommer hursomhelst att göra mig "jättenöjd". Så länge det inte är pyttesmå knappar eller touchscreen blir jag nog nöjd. Hoppas bara inte jag blivit lurad och får jättedyra månadskostnader nu....


Foto: Tele 2

Say what?

Ibland undrar jag vad som försigår inne i mitt huvud. När det händer saker som jag inte riktigt känner att jag har kontroll över. Som i går kväll när jag och syrran var på F12 och fick syn på David Bonsib som gick i min parallellklass på gymnasiet. Och jag, som vore det den normalaste saken i världen går fram och sjunger, på melodin "Heeeja Sverige!":
-DAAAAAVID BONSIB!! och klappar mina händer.

Va? Vad hände? Vem sjöng det? Och varför? Inte var det jag i alla fall.

Shake that häck

I kökskalendern från Lidingö Stad finns följande fråga:
Är din häck en trafikfara?

Okej att jag har en rätt snygg jeansrumpa, men trafikfara är kanske att ta i. Eller?


FARA!

Dagens språngfika

Visste ni att när man ändrar sin folkbokföringsadress så får man massa trevliga erbjudanden från de lokala företagen? Därför ska jag och syrran få gratis fika (kaffe med "något riktigt gott" till) på Konditori Princess i dag. Eftersom jag är "nyinflyttad" till Lidingö. En gratis brandvarnare, gratis biltvätt och gratis korv kan jag också hämta ut. Gratis ÄR gott!

Vi är svenska fans allihopa?

Ja, frågan är bara vem som skulle ta över?




Danskarna på Marie Laveau i går lär ju jubla i alla fall. Typiskt, jag som lovade att de skulle åka på så mycket stryk.
Jag: Är du dansk?
Dansken: Jae!
Jag: Då heter du säkert Mads?
Dansken: Jae, de gor jej!


Och det gjorde han verkligen. Jag fick till och med se hans leg. Danskar alltså. Lika förutsägbara som svenska fotbollslandslaget...

Stockholm Stockholm stad i världen

Stockholm är en mycket liten stad. Man kunde tro att den är så liten att det bara finns ett enda uteställe i hela staden. Men icke, det är bara Gudgubben där uppe som spelar oss ett spratt och ser till att vissa personer dyker upp på vissa platser vid vissa tidpunkter. Som i går kväll. Men nu var det inte så illa som det kan vara. Det var faktiskt bra för en gångs skull.

Och så fick man höra att "det finns en massa bra killar där ute som vill ha dig". Haha, jo tjena. Men som jag svarade, så är jag inte orolig. Inte för fem öre.


Safe sex is sexy

Jag har hört att det där med kondom kan vara en bra grej. Så därför har jag nu sponsrat H&M:s aids-kampanj genom att köpa tre toppar med safe-sex-budskap. Nu ska jag ut på stan och sprida det till resten av svenska folket! Topparna är desginade av kändisar, mina av Dita von Teese, Cindy Lauper och Estelle.



   


'til I can get my satisfaction

Saker som gör mig löjligt tillfredsställd: (nej, inget snusk!)

- bära ner skräp till återvinningen
- skriva långa handlingslistor, helst till spännande affärer som typ Biltema
- bocka av saker från min "att-göra-lista"
- städa badrummet
- fila fötterna
- gå och träna istället för att övertala någon att dricka öl
- tvätta

Dagens låt, såklart (klicka på bilden)

The new me?

Jaha, då har man klickat hem en Poweryoga-dvd och i morgon ska en yogamatta inhandlas. Sedan blir det en tur till Mekonomen för en första hjälpen-väska, gummimattor, cd-fodral och en wunderbaum till lilla bilen. Hade 20-åriga jag träffat 23-åriga jag hade de aldrig känt igen eller ens tyckt om varandra...

Boken med stort B

"Du borde skriva en bok om ditt singelliv!" sa Anna till mig i vintras.
Sedan dess har ett litet frö grott inom mig, men inte förrän häromdagen, när jag plockade fram min dagbok från 2007, insåg jag att fan, jag borde skriva en bok om mitt singelliv!

Så snart kommer den, min skönlitterära debut. Namnförslag mottages med glädje och ja, det blir en äkta chic lit. Som  alla män borde läsa för lite insyn i hur illa vi egentligen har det, jag och mina medsystrar i världens mest singeltäta stad.


OBS! Bilden är ett montage.
Foto: http://ashmagazine.files.wordpress.com/2008/06/book_satc.jpg

Sådan far...

Jag har flera gånger kommit på mig själv med att ställa mig framför spegeln och grimasera när jag pratar i telefon, speciellt om det rör sig om viktiga samtal till myndigheter eller liknande. I dag kom jag på min Pappa med att göra exakt samma sak. Mitt i ett viktigt jobbsamtal ställer han sig framför hallspegeln och tittar på sig själv, lyfter lite på ögonbrynen och rynkar på näsan.
Ja, nog är man sin fars dotter, alltid!


Revansch!

När jag var liten hatade jag mitt namn. Eftersom ingen annan hette som jag. Elsa. Värsta tantnamnet. Så fort någon skulle dra ett roligt exempel med en gammal kärring, fick de alltid heta Elsa.
"Ja men tänk när Elsa, 92, ska gå hem från affären och blir påhoppad av ett gäng gangsters".

Jag ville hellre heta något modernt, och gärna något som var så långt att man fick ett smeknamn. Typ Therese, och kallas för Tess. (Det här var innan en aggressiv tjej från Skarpnäck, som hette just Tess, började i parallellklassen)
Men ju äldre jag blev lärde jag mig att uppskatta mitt namn. Det är faktiskt jävligt praktiskt att inte heta som alla andra och att slippa bli kallad Malin L eller Långa Anna. Och nu döper ju folk gladeligen sina barn till Elsa. Det innebär alltså att när jag är Mamma kommer jag att vara cool för att jag heter som tonåringarna och inte som alla andra mammor. Det ni.

Och nu har det gått så långt att Elsa ligger på fjärde plats över vad nyfödda svenska flickor döps till. Elsorna are here to stay!

Pics

Men jisses, ni har ju inte fått se de strålande bilderna från vår tv-inspelning i musikstudion! Shame on me, men här kommer de!


Gänget


Ett stycke Affe och ett stycke Otto


Storbandsorkestern!

Dagens ord

språngfika: att ta en kopp kaffe och kanske ett kaffebröd i farten, dvs i språnget

Exempel på användning: -Har du tid med en språngfika? (Pappa tisdag 2 juni 2009)

Dagens låt

För inte alls länge sedan sa någon att jag var för ung för att uppskatta den här låten. För ung. Jag vet inte om han kanske syftade på att den handlar om två italienska anarkister som avrättades 1927 och att jag inte riktigt var med på den tiden. Inte för att han heller var det, precis.

Så bara för att jävlas älskar jag den. Det visade sig senare vara han som betedde sig mer som 23 och jag som betedde mig mer som 30. 

HÄR hittar du den. Njut.


Foto: http://picturefunk.com/out.php/i17579_imageproduit9.jpg

På ett Hörn sådär

I dag tvingade jag ut Emma "Hörnan" Hörnqvist till Lidingö för lite solning och lite skitsnack. Och skitsnack blev det.
Emma: Om jag var singel, då skulle jag vilja ha precis ett sånt singelliv som du!

Oj oj, she's got no idea...


Hörnan och jag i vintras

Picture perfect

AMY har fått stereon installerad, fm-sändaren till iPoden fungerar (förutom lite raspande ljud) och två nya grymma cd-skivor finns i min ägo. Jag välkomnar sommaren på Gotland och laddar för långa bilutflykter med min vän Charlie och kylväskan vi ska investera i. Vi har redan planerat den fulländade dagen: utflykt till Blå Lagunen, middag hos Mamma och Pappa på Fårö och whiskeydrickande i bersån. Självklart skiner solen på oss.