Summertime

Tre veckors semester! Men först - lite solande, lite glassätande och lite firande av mor. Två nya skivor och i morgon även en stereo i bilen att förgylla ledigheten med. Oh yes.


And hello vacation!

Att sluta på UR känns lite lättare med tanke på att jag nu är ledig i tre hela veckor, sommaren verkar ha kommit och ledigheten fick inledas med lite klassfest i Vitabergsparken. Då kan det se ut såhär.

      
    

Bye bye, UR

Sista dagen på UR. Ja, jag grät. Floder. Mängder. Jag till och med hulkade när jag för sista gången tog hissen ner från våning fem. Fy vad jobbigt det kändes. Men vem vet, jag kanske kommer tillbaka. Åtminstone när vi ska premiärtitta på vår otroliga, banbrytande tv-serie :)


Blommorna från fine Frans

Atjoo Prosit

Nora (som är hittvingad av mig, trots att hon är sjuk, eftersom det är min sista dag) nyser.
Jag: Prosit
Nora: Säger man verkligen prosit?
Jag: Va?
Nora: Sa du prosit?
Jag: Ja?
Nora: Nös jag?
Jag: Eh, ja
Nora: Jaha. Jag trodde jag hostade...

Last day in Lady Land Lounge

Sista dagen på UR och praktiken. Och redan när jag kommer in på redaktionen och ser syrénbuketten från Frans och meddelandet från Lil får jag tårar i ögonen. Oj, oj, jag känner mig blödig i dag. Det blir garanterat tårar till avskedsfikat.


Delar av det underbara Flytta Hemifrån-gänget

Wisdom

Här kommer ett handfast råd till alla män som just är på väg att dumpa eller dissa någon ni nyligen träffat. Är du inte intresserad/kär i henne, säg det då rakt ut. Skippa den där onödiga lögnen om att ni inte är riktigt redo för ett förhållande, just nu.

Vi genomskådar den. Vi vet att ni ljuger. BULLSHIT.

En vanlig dag på jobbet

Klackarna på, jordgubbarna och pralinerna med och stämman uppsjungen. Nu beger vi oss mot Täby, musikstudio, karaokeskivor och tv-inspelning! Tjoho!

Dagens humör

Arg. Förbannad. Ledsen. Glad. Irriterad. Fundersam. Förvirrad. Bitter. Sur. Självsäker. Oberoende. Uppåt. Besviken. Uttråkad. Förbannad igen.

Oj vad många humör jag har hunnit med att vara på i dag. Och klockan är bara halv tio.

Dagens kommentar

Jag: Men herregud, jag har ju inte läst Blondinbella idag!
Frans:
Ja, jag tyckte att du såg lite hängig ut...

En Frans borde finnas på varje redaktion.

Skit och pannkaka

Ni vet den där känslan man får när man sitter på tunnelbanan med aningens deppig musik i öronen och plötsligt inser något som slår en som ett knytnävsslag i magen och gör så ont, så ont att man börjar få hjärtklappning och svårt att andas och vill gråta och kräkas på samma gång...?

Nä, okej, det visste ni inte alls. Hursomhelst är det inget tillstånd man vill befinna sig i klockan 08.40 en onsdag.

Hjälp, jag har en ful blogg!

Okej, det visste ni alla redan. Färgen är äcklig, rubrikernas typsnitt är oläsligt och jag lyckas inte ens lägga upp videoklipp. Min blogg är ett skabb som inte gör mig rättvisa.

Så nu är det dags att göra något åt detta! Och till min hjälp har jag...ER, kära läsare! Ja, just det. NI måste hjälpa mig. Hur fasiken gör man för att ändra utseende på bloggen? Till och med Emelie Wiktorén (no offense, Em) har en snyggare blogg än jag, med bild på sig själv i headern, som det tydligen kallas. Så tell me, kära vänner, måste man kunna html-koder och skit för att få en snygg blogg? Ska det verkligen vara så svårt? HUR GÖÖÖÖR MAN??!!

Alternativt, hur mycket vill någon ha betalt för att snygga till bloggen åt mig? ;)

Carro och Linus har min favoritblogg just nu, utseendemässigt i alla fall. Tihi.

Snora

Det här är Nora. Hon är min närmaste medarbetare och sitter bara en halvmeter ifrån mig. I dag är Nora förkyld och snörvlar ganska mycket. Därför kallar vi henne i dag för Nora Snora. Då blir hon inte glad ska ni veta.


Pigge Figge

Till UR:s medarbetare

Hej

Jag heter Erik. Jag är er nye chef...

Nu läckte det ju redan i går eftermiddag ut att profilen Erik Fichtelius blir UR:s nye vd. Det skvallrades ihärdigt på redaktionen, och vi som har äran att sitta på samma våning som vd:n såg honom till och med "live" genom glasdörrarna. Ja, välkommen till UR då, Figge. Lagom till att jag stämplar ut! 


Dagens visdom

Det enda man kan vara helt säker på här i livet är två saker:
1. att man aldrig kan vara helt säker på någonting och
2. att det enda man möjligtvis kan vara helt hundraprocentigt säker på är att man en vacker dag kommer att dö.

Japp, som ni hör är bitterfittan tillbaka efter en kortare frånvaro.


Johomenvisstvettu!


Tillbaka där allt började

Hemma hos mor och far igen. Visserligen bara ett par veckor, innan en fullpackad Amy och jag flyttar till Visby för sommaren. Men ändå. Tillbaka i radhuset där mitt liv började för 23 år sedan. Cirkeln är sluten, typ. Men det betyder inte att återgå till gamla vanor, inte! För att markera detta har jag cyklat hela vägen från Lidingö till jobbet på Tulegatan. 30 svettiga men härliga minuter på en sjukt obekväm (men snabb) mountainbike. I sällskap med alla andra cyklande stockholmare. Fasiken vad jag känner mig hurtig och miljövänlig!

Prinsessorna på slottet

Sambotrion hade, för första gången på fyra månader, en ledig dag tillsammans och firade detta genom en tur till Drottningholms slott. Kunglig biltur, rojalistisk promenad och monarklik fika fick fungera som avslutning på vårt samboskap. Nu ses vi inte på hela sommaren i princip. Men fina bilder har vi!

      
      
   
 

I mitt sovrum

Först och främst: Vem är den anonyme kommentatorn som mycket riktigt påpekade att det verkar som om jag och den okände mannen är gifta?

Det går livat till i min säng. Drömmässigt, alltså. Häromnatten försökte Annika mörda mig och sköt mig tio gånger. Jag var genomborrad av kulhål och försökte stoppa blödningen men vaknade istället och låg krampaktigt och höll mig om magen.

Och så i går natt. Jag vaknar och har ett svagt minne av att jag sms:at Frida under natten. Kollar mobilen, och mycket riktigt. Halvt sovande har jag komponerat följande, helt obegripliga sms.
"Hahaha. Hoppas min nakenchock inte ger dig men för livet!"

Det blir intressant att se vad som händer i afton. God natt!


And that is why

DET HÄR är anledningen till att jag helst inte ställer upp på vimmelbilder. Framför allt med okända män. Det finns en ännu värre bild, men den behöver vi inte länka till här. Där är min arm nämligen ungefär dubbelt så stor som hela jag. Inte helt okej.

Hon är ju kvinna...

AMY startade minsann utan problem när jag satte mig bakom ratten. Det är nog bara mina föräldrar som inte förstår att man måste tala varsamt med henne, så att hon blir på gott humör. She loves me :)

Att välja rätt

Som ni alla vet är det EU-val snart. Och jag tänker utnyttja min rätt som medborgare att rösta, räkna med det. Men hur fasiken ska en oinsatt liten opolitisk människa som jag ha en aning om vad jag bör rösta på? Varken Aftonbladets eller DN:s supertest gav mig särskilt mycket vägledning, just eftersom jag är så jäkla dåligt insatt. Vad jag behöver är en översikt över alla partierna, deras grundtankar och exakt vad de vill med sina eventuella platser i Parlamentet. Varför gör ingen en sådan?

Mamma och Storasyster tyckte "Rösta på vad du vill, bara inte Miljöpartiet".
Min sambo ska rösta, och till och med personrösta på just Miljöpartiet. Det blev man ju klokare av.
"Ja men du vet väl ungefär åt vilket håll du lutar politiskt" tyckte Mamma.
Nej, jag har fan inte en aning. Kan någon bara berätta för mig vad tusan jag ska rösta på. Tack.

Dagens telefonsamtal

Pappa ringer från Gotlandsfärjan:
- Jag har lite tråkiga nyheter.
- Okej?
- Din bil startade inte i dag...

Fan också. Men vi håller tummarna för att det bara är Mamma och Pappa som inte riktigt lyckats lirka med nyckeln så där som man behöver göra ibland för att lilla Amy ska bli på gott humör.

Power Parents

Per: Vilka coola föräldrar du har som festar med oss. Jag tycker det blir konstig stämning om min Pappa kommer in i köket när jag sitter där och käkar pizza med en kompis.


Ja, de är rätt coola, mina päron.

Vårfint

Senaste inköpen:

Topp från Bondelid:    Klänning från H&M: 
       

Armband från Tokyo Jane:

Konsertdags!

Min kära vän My slog på stort och gav mig en biljett till Snow Patrols konsert på Cirkus i kväll. Så nu laddar jag med att lyssna in mig på låtarna jag inte lärt mig än. Den här kan jag i alla fall. Grym låt!

http://www.youtube.com/watch?v=MotyVCCZywU

Kickstart

När man får inleda morgonen med 40 minuter under en filt i UR:s massagestol, en kopp automatkaffe och en hemgjord frukostpåse med mackor som någon annan brett åt en,
då är det rätt okej att bli uppjagad alldeles för tidigt och vara på jobbet en timme innan man egentligen börjar.

Slut som artist

Snittarna blev goda, vinet gick åt och alla hade kul. Helkväll! I dag mår man som man förtjänar...

Nöjd

Jag måste bara sprida lite glädje för att dämpa all den ångest och bitterhet som ofta regerar i denna blogg. Veckan har varit precis så bra som jag hade tänkt mig. Om inte bättre. Bra presenter, god mat, gott vin, fin sång, många gratulationer, tredubbelt firande.Bilder av alla fina presenter kommer!

Och i kväll blir det ett sista ryck. Gräddet på moset. Födelsedagsfest hemma hos mig och mina sambos. Lite vin, lite tilltugg, lite schlager och lite utgång. Bättre blir det knappast. Ses i kväll, folket!

Like it's your birthday

I går kväll firades det minsann på Åkervägen 50. Elin 25, jag 23, Mamma och Pappa 26-årig bröllopsdag. Och så Mammas, Elins och mina namnsdagar förstås. Ungefär som varje år, med andra ord. Syrran prickade himla rätt med en klänning från Oasis, och Mamma hade gjort snyggaste tårtan. (det fanns bara två stycken av bokstaven A, därav stavfelet)





IT-generationen

Frida är minsann inte rädd för mobilstrålning inte...


Morgonstund har armbågar i huvudet

När man blir ambågad i huvudet av en äldre man på bussen, då vet man att man har en BRA dag framför sig.

AMY!

Här är hon! Pärlan, pinglan, silverpilen - AMY! Kärlek vid första ögonkastet, som sagt...





Godnatt!

det är allt jag har att säga efter en dag som denna. 

Dagens pest eller kolera

Om du var tvungen att välja:
att alla du har sex med ser ut som Lasse Kronér
eller
att DU ser ut som Lasse Kronér.

Tackar Stora Syster för inspirationen.

Ligga?

Listan är lång

På något magiskt vis blir alltid min födelsedagsvecka otroligt intensiv. Förra året var det konserter med kören, b-uppsats och tusen andra ting. I år ser veckan ut ungefär såhär:

Måndag: Jobba, Middag och social catchup med Anna och Annika. Ringa bilverkstan. Fixa boende i Visby. Hitta en bra lösning för presentationen av syrrans födelsedagspresent.
Tisdag: Jobba, Ridning, plocka undan alla grejer i lägenheten inför fotografering, hämta paket på posten.
Onsdag: Jobba, Fira min och syrrans födelsedag hos mor och far.
Torsdag: Jobba dag och kväll och hitta en alternativ sovplats. Vara glatt och lyckligt födelsedagsbarn hela dagen!
Fredag: Jobba, fira syrrans födelsedag med drink på Gerdas.
Lördag: Köra bilen till verkstan och installera stereon, handla mat och dricka, städa, fira min födelsedag med fest hos mig plus utgång.
Söndag: Heldag i horisontellt läge?

Observera att jag även ska hinna äta, sova och kanske duscha någon gång under veckan också. Nu kör vi, birthday week!

Bakis/skakis

Jag hade visst glömt hur jobbigt det kan vara att vakna efter en utekväll. Speciellt när det borras i rummet bredvid. Inte ens en långpromenad i blåsten, en tupplur på soffan eller en lång dusch hjälper i dag. Illa.

Dagens tack

Underskatta aldrig Johannas smarthet. Hon må spela lite halvcrazy, utflippad och vara grov i munnen, men hon är fan inte korkad. Det är därför jag ringer henne mitt i natten och låter henne förklara för mig vad som ska göras. Och sen gör jag det. Trots att jag redan hade sagt nej en gång. Så blev det ett ja. Gud, ni som inte vet vad jag pratar om förstår säkert ingenting av det här inlägget. Men det gör inget. Kontentan är att Johanna är en klok kvinna och jag har henne att tacka för att gårkvällen blev som den blev och inte som den inte blev. Ni som vet vad jag pratar om, ni fattar.

Valborg i bilder

En vecka senare, men här kommer lite bilder från den viktiga högtiden valborg. Johanna organiserade grillning för en himla massa människor på bryggan på Kungsholms Strand. Handelstjejerna satt förlamade och hade synpunkter på hur grillarna skulle tändas medan vi andra, lite redigare kvinnor (och Johannes) gjorde en insats. Kallt var det, och rök luktade vi. Att hamna på Marie Laveau efteråt skulle dock visa sig vara ett himla smart drag...

       

Jepp, that's me

Komplimanger, folket! Underskatta dem icke! I dag fick jag läsa i en medverkandes blogg att den där Elsa minsann är en underbar tjej, så söt och glad hela tiden. Och det värmde. Tänk vad lite det krävs.

Dagens annons

Från Gotland, såklart. Vilket kap, slå till direkt på:
http://www.blocket.se/vi/18727492.htm?ca=19&w=1

En romantisk resa för två främlingar

I dag kom en bokningsbekräftelse från KLM Airlines på min mail. Jag och Bent Larsson ska tydligen åka till Accra i Ghana den 5 juni. 12 dagar. Tjoho. Vad förvånad Bent ska bli när en helt främmande Elsa dyker upp på flygplatsen i danska Billund.
Haha.

A womans right to shoes

Här är skosamlingen hemma hos oss. Tre tjejer. 19 par skor. 10 av dem är mina. Och då har jag ändå gömt några i garderoben. Så nu vet vi vart lönen tog vägen.


What a day

Dagen har tillbringats i Uppsala, på tv-inspelning. För att se och lära på plats, liksom. Faktum är att största delen av dagen ägnades åt passning av ett visst kändisbarn. Himla söt liten knodd, men tyvärr gillar inte barn mig. Inte små barn i alla fall. Jag funkar bättre med 8-åringar och uppåt.

Hursomhelst, intensiv dag på alla sätt och som grädden på moset har jag nu lovat Frida att ställa upp på en intervju med bild i Aftonbladet. Så när som helst kommer en fotograf hit och tar en bild på en sliten, trött Elsa. Man kan ju fråga sig varför jag ställde upp på detta, just i dag. För Fridas skull, antar jag. Varsågod, Frida.

Men ni kanske gör bäst i att inte köpa Aftonbladet imorgon. Jag tar inget ansvar för hur mitt trötta ansikte gör sig ihop med trycksvärta.

You name it

Jag skulle skriva in adressen till min blogg, men knapprade visst lite fel. Resultatet blev elsaligg.blogg.se
Dags för ett namnbyte kanske? Å andra sidan kanske inte.

Hon är min!

Amy är nu min! Bilen alltså. Jag har köpt bil! I dag! Hon är en silvermetallic Hyundai Accent, 12 år gammal och heter AMY 933. Amy och jag. Kärlek vid första ögonkastet. Bild kommer snarast. 

HALLÅ, mitt livs första bil! Ja men jubla då! Weeeee!!!!! 


Adjö, mödomshinna

Emma ska på presskonferens på RFSU. Anledningen är lanseringen av det nya ordet för mödomshinna.

Plötsligt var livet lite roligare igen.

Let's take five

Jag är så fruktansvärt trött på mig själv just nu. Min hjärna tänker saker som jag absolut inte håller med om, min kropp samarbetar inte och min magsäck vill vända sig ut och in mest hela tiden. Helst av allt skulle jag ge mig själv en rejäl örfil, eller ännu hellre ta en paus från mig själv. Som vissa människor gör i sina förhållanden.
- Nä men du Elsa, jag tycker att vi tar ett uppehåll från varandra och inte hörs på en vecka. Tid att tänka på varsitt håll, liksom.

Fan vad skönt det vore. En paus från Elsa.


Dagens mail

Från: Maria Ahlin

Hej vännen,

Jag ska bjuda på middag och ska laga enrisrökt vildsvin (färdigrökt, ska stekas lätt och värmas) med pepparrot. Har du något tips på passande vin?

Varma kramar

Maria

Är man vinkännarens dotter så är man. Är ni fler som funderar på att svänga ihop en liknande rätt till måndagmiddag, hör av er så får även ni ett vitt och ett rött vinförslag.


Örongodis

Lindex är fasiken en underskattad affär. Titta här vilka underbara små blommor att bära i öronen. I like!


Och nu...

...håller vi tummarna för att den rykande motorn är åtgärdad så att jag blir Hyundaiägare idag. Ja!

Upp och ner, ner och upp

Efter den här helgen kan jag göra följande utlåtande:
Elsa är en känslomänniska utan dess like.
Inga kommentarer.

Inte utan min byxa

Såhär gick det till:
Samma dag som jag investerade i mitt livs första neonrosa jeans gick jag från blondin till brunett. Rödlätt brunett. När jag sedan provade min nya bralla insåg jag med förskräckelse att håret skar sig mot byxorna. På riktigt alltså. Flera vittnen har intygat detta. Beslutsångesten kom över mig. Skulle jag spara byxan till jag blev blondin igen, eller lämna tillbaka den? Hårfärgen skulle onekligen sitta i ett tag...

Två månader senare hänger de oanvända byxorna kvar i min garderob. Ett par i samma modell men i annan färg hänger i Emmas garderob. När hon första gången tvättar dem upptäcker hon att det påsydda märket färgar av sig och förstör hela byxan. Bye, bye den byxan.

Tre månader senare har mitt hår antagit en ljusare och mindre röd ton, och byxorna invigs. Efter en enda kväll vet jag att dessa byxor kommer att förgylla många av mina festnätter. Och vis av Emmas erfarenhet sprättar jag bort märket och byxorna överlever första tvätten.

Förstår ni också nu att det verkligen var meant to be? Byxan och jag.



Byxan i egen hög person. Från Bik Bok.

All for now

Mycket bra kväll i går. Ännu mycket bättre dag i dag. Det är allt jag tänker avslöja just nu. BRA, helt enkelt!