Appetizer?

Häromnatten drömde jag att någon skurit upp mitt huvud, så att hjärnan låg helt frigjord. Ni vet, sådär som i Hannibal. Och jag var i allra högsta grad levande. Sen tog denna barbar (Inte Babar) fram en skärmaskin och började skiva min hjärna i tunna, tunna skivor, som han lade upp snyggt på ett fat. Han gjorde alltså carpaccio på min hjärna. Mmm, sugen man blev på förrätt. Undrar hur Freud skulle tolka denna dröm...


Hungrig?

Joshua hjärta Elsa

Joshua Radin på Debaser igår kväll var fantastisk. Allra mest fantastiskt vad när han provade på sina svenskakunskaper.
- Tack, tack. Puss, puss.
och sen, klimax:
- Elsa, is that a swedish name?
Oj oj. Det är ju meant to be, det förstår ni också. Jag ska gifta mig med den där mannen och så ska han skriva låtar om mig och det kommer inte att bli som med hans två första plattor som representerar hans två ex, utan hans kommande skivor kommer bara att vara Elsa, Elsa, Elsa and sweet loving, oh yes!

Näst mest fantastiskt var när han berättade om hur han slog igenom tack vare sin kompis som jobbade med en tv-serie. Och förresten, han är ju här i publiken, var är du, Zach Braff? Jaha, så där stod plötsligt JD i Scrubs mitt ibland oss vanliga åskådare och vinkade lite blygt.

Bra kväll, med andra ord. Bra kväll. 

       
                     Min blivande man         Vår blivande Best Man                    

Fimpen och jag

Johanna påstår att jag blir elak när jag har druckit.
Vadå, är inte "Fy fan vad du luktar illa! Du stinker gammal askkopp!" en trevlig öppningsreplik till en kille man aldrig träffat förut, som kommer fram och säger att han vill bli ens make?

Sommarparadiset

Min kära Farmor (som för övrigt är sjukt modern) vidarebefordrade lite vintriga bilder från vår granne på Fårö. Och fasiken vad vackert det är, även i snö! Jag kommer aboslut inte att må dåligt av att arbeta på Gotland även denna sommar. Oh no.


Kärlek

Det här är min bästis. Vi brukar kalla henne snygg-Johanna. Varför förstår ni själva. Ikväll ska vi snacka skit, kolla Let's Dance och klia varandra i håret. Myyys!


Vad göra?

Ta sommarjobbet som erbjuds eller tacka nej och avvakta i väntan på det jobb som du hellre vill ha men har betydligt mindre chans att få? Om det ens blir av, vill säga.


Och där gjorde du bort dig!

Jag och syrran är ute. Kille 1 och Kille 2 spanar in, närmar sig och slår sig till sist ner och tar kontakt. Kille 1 flörtar öppet och odiskret med oss båda. Så mycket att vi tvingas avgöra vem han egentligen flörtar med, och vi (jag) kommer fram till att det nog är mig.Kille 1 går på toaletten och jag frågar Kille 2 vad de har gjort tidigare ikväll.
Kille 2 (ser lite skyldig ut): Vi var hemma hos... hos...hans flickväns kompis...
Jag: Jaha du. Ja ja.


Kille 1 kommer tillbaka och jag ställer samma fråga till honom
Kille 1 (som för övrigt sagt att han bor i Kalmar): Vi var hemma hos mig
Jag: Jaha, var då?
Kille 1: Ehh, här på Söder
Jag: Jaha, var på Söder?
Kille 1: Ehh, vad har ni gjort ikväll då?
Jag: Var på Söder bor du?
Kille 1 (börjar bli nervös): Ehh... assåå...
Kille 1 vänder sig till Kille 2 och viskar något.
Kille 1: Eh, vi ska bara diskutera en sak
Jag: Typ var ni egentligen har varit ikväll?
Kille 1:
Eh, ja...

Efter en stund vänder sig Kille 1 till mig igen. Han rodnar och ser fåraktig ut.
Kille 1: Jaha, har ni haft trevligt ikväll då?
Jag: Blev det jobbigt nu?
Kille 1: Hehe, eh, ja..?
Jag: Ja ja. Jag ska gå och dricka ett glas vatten nu.


Senare tittar han dumt på mig och ler barnsligt, han tror förmodligen att han ser söt och charmig ut men jag ser bara en bortgjord idiot.

Som syrran sa, klart man måste få flörta lite även om man är upptagen. Vad jag inte förstår är varför man ljuger om att man har flickvän. Jag antar att han inte är särskilt nöjd med sitt förhållande.
Vad jag inte heller förstår är varför alla upptagna män på något magiskt sätt dras till mig och min syster. Okej om vi båda var skitheta modellsnyggingar med Scarlett Johansen-sex appeal, men vi är ju båda rätt average. Eller okej då, snäppet över.

Alla som tycker jag har rätt att vara bitter räcker upp en hand!

(Förresten läser Kille 1 till socionom och tycker att det viktiga här i livet är att hjälpa folk. Tjena, vilken bra socionom han kommer bli...)

Bittersweet eller kanske bara bitter

Jag vet att ni tycker att jag blivit väldigt bitter på sistone. Och nu har bitterheten slagit till igen. Förklaring kommer inom kort. Och den här gången, gott folk, kan ingen anklaga mig för min biterhet! Nu var den verkligen befogad...

Fuck it

Vaknar med ont i halsen. Igen. Det här är nu min sjunde förkylning under 2009. Jag äter massa frukt, bästa kosttillskottet, tränar lagom mycket, sover bra, tvättar händerna väldigt ofta och träffar inga småbarn frivilligt. Nu är dessutom tangentbordet rengjort. Ändå är jag kroniskt förkyld. WHY??!!

Pappa tror att min kropp vant sig vid den norrländska hälsosamma luften och revolterat mot trånga tunnelbanevagnar, avgaser och folk överallt. Men det vägrar jag acceptera. Jag är och förblir stockholmare. Jag tål mer än lite avgaser. Dessutom tänker jag aldrig bosätta mig i Norrland på heltid. Aldrig.

7 days

Måndag: Poweryoga
Tisdag: Ridning
Onsdag: Popcirkus och eventuellt en kortare nyktrare utgång
Torsdag: VIP-kväll på Twist and Tango
Fredag: Föfest och lättare nyktrare utgång
Lördag: Inflyttningsfest och eventuellt normallätt och normalnykter utgång
Söndag: Joshua Radin-konsert på Debaser

Ingen kan anklaga mig för att inte veta hur man får veckorna att gå på bästa sätt!

Och vi inleder veckan med lite biologi

När vi kvinnor föds har vi ca 300 000 ägg i kroppen. De nybildas inte så det är de ägg vi får hålla tillgodo med. Grejen är, att alla de ägg som det inte blir några barn av (dvs ganska många) stannar kvar i kroppen på något sätt. De återbildas, omvandlas till andra saker (typ aminosyror) men de finns liksom kvar i kroppen. Som små döda barn, typ. Så en kvinna som har fött två barn har alltså, rent teoretiskt, 299 998 döda barn i sin kropp. Okej, en del har väl försvunnit ut någonstans, men ändå. 

300 000 döda barn. I min kropp. Det kan man ju trösta sig med om man aldrig lyckas klämma ut några levande barn.


Night of nostalgia

Det var precis som att vara tillbaka på den ljuva gymnasietiden. Elverket har inte förändrats, Balsam Boys har inte förändrats och framför allt har Lidingöfolket inte förändrats. För en enda kväll var alltid precis som förr. And we all loved it!


Oh yes

Ett ord. ELVERKET!!!!

Everybody loves Emma

Att bo med Emma Fagerberg är ibland lite som att medverka i sin egen sitcom. Ett utdrag från gårkvällen:

23.05 (släcker i vardagsrummet): Godnatt, vardagsrummet...

23.10: Får jag vara här och borsta tänderna när du duschar? Eller ska du bajsa i duschen?


Teckningsvaddåförnågot?

Igår sålde jag teckningsrätter i två olika svenska bolag. Vuxenpoäng på det.

(Mamma: Elsa, du måste gå till banken och sälja dessa, så får du pengar insatta på ditt konto som annars bara går till spillo. Ta den här lappen och gå dit så berättar de hur du ska göra.)

Hört på redaktionen

"Nu har jag fått en renare mus!"
(Nora i telefon till helpdesk)

Förresten...

...förbjud hångel på tunnelbanan även under eftermiddagsrusningen.

Snälla, snälla, snälla

Förbjud hångel på tunnelbanan. Åtminstone under morgonrusningen. Tack.

My name is Bond. Elsa Bond.

Av alla bilder jag finns taggade i på Facebook är nog den här den allra bästa... Otroligt snygg underkropp man har. Lite Bond över det hela. Bara en pistol i bikinitrosan som saknas. Och David gör sig ju bra som James.


No napp for you, sir

En kille i 27-årsåldern som samma kväll hade haft spelning på Fryshuset med sitt band Party Pop. Nej, han fick inte ligga.

Jag saknar Anna!

Kom hem nu, Anna!

Dum som en...vadå?

När man har fredagsmys med hela "familjen" på Hornsgatan (jag, Emma, Frida och Emmas pojkvän Johan) bjuds man på sådana här roligheter under spelet Alias:
Emma: Det är en liten häst, fast med långa öron! Dum som en...
Johan: ponny!!

Hej!

När man ligger hemma för tredje dagen i rad, osminkad, ful, hostig, snorig, allmänt äcklig och trött på té, är det skönt att titta på såna här bilder och bli påmind om att man faktiskt har dagar när man känner sig snygg. Hej snyggingar!

I did it.

Jag klickade just hem tre par skor. Och lite underkläder. Jag är en karaktärslös själ. Men jag är faktiskt sjuk. Då får man unna sig sådana saker. Nu vill jag att mina kära sambos kommer hem och underhåller mig. Lägenheten är så stor och tom. Kanske skulle stannat kvar hos min vabbande mor men hon skulle ha besök ikväll och jag kände hur Hornsgatan kallade.

Nu dunkar huvudet något alldeles förskräckligt av allt spenderande, så det är dags för en liten vila. Igen. Vila, dricka te, vila, äta något, vila, läsa lite. Det är fan inte roligt att vara sjuk inte. Adieu.

Ge mig friskhet och skor!

Jag är sjuk och Mamma är hemma och vabbar mig. Egentligen är hon bara ledig men när man jobbar med Jesper som vabbar i snitt tre dagar i veckan blir man lätt inspirerad av detta begrepp.
Jag är skitttrött på att bli förkyld hela tiden och särskilt nu vill jag inte vara sjuk. Jag missar ju Marias sista dagar som min kollega :(

Men en liten uppiggning hittade jag i HM:s vårkatalog. Jag som i morse lovade mig själv att nu får det vara färdigshoppat för ett tag (speciellt skor) vet att jag kommer att köpa minst två (tre, fyra...) av dessa. Det kommer liksom inte att gå att fortsätta leva annars. Jag vet det. Frågan är bara hur tusan jag ska kunna välja? Och varför ska egentligen H&M göra skor överhuvudtaget, när de bara förstör min karaktär? Vad hände med LOGG-tshirts i dålig kvalité och urtvättade manchesterbyxor?

     
   
Foto: H&M

Örongodis

Ett litet vackert stycke såhär på tisdagseftermiddagen. Det är så fint att jag nästan vill gråta. Och 29 mars ska vi se honom live på Debaser. NJUT!

Innerst inne är jag en hopplös romantiker. Jag lovar.

Det har kanske klagats lite väl mycket på karlarna i denna blogg på sistone. Så för att hylla alla de trogna pojkvänner som faktiskt finns där ute kommer här en bild på mitt favoritkärlekspar just nu. Inte Toni and Guy, men däremot Toni and My. Sötisar!


En godare morgon?

Sovit dåligt, vaknar med mensvärk och halsont. På Slussens perrong tappar en uteliggare byxorna och visar sina nedkissade kalsonger. Så jag utbrister i sann Blondin-Bella-anda: Det här blir en bra dag!

God natt!

Häromnatten förvånade jag min sängkamrat Frida genom att i sovande tillstånd utbrista: -Ha ha ha, crazy!
Man undrar ju vad jag drömde om. Något helgalet förmodligen. Crazy!

God morgon!

En inte helt vanlig syn mötte mig i badrumsdörren i morse. En naken, blond liten tvåårig pojke som stirrade storögt på mig samtidigt som han klämde sig själv på rumpan.

(Nej, vi har inte drabbats av jungfrufödsel i lägenheten, bara ett litet besök av Fridas syskonbarn)

Grease lightning

På väg upp från tunnelbanan idag gjorde jag en rolig upptäckt. Killen som gick framför mig hade en stålkam i bakfickan. För korta, uppvikta jeans, en mörkblå blazer och stålkam i fickan. Väldigt stylish. Väldigt John Travolta. I like!

Ljug inte i Guns hus

Vi trodde att jag, Emma och Frida var de enda som bodde i denna charmerande sekelskiftesvåning. Trodde vi ja. Men i går kväll var stackars Emma ensam hemma. Trodde hon ja. Då började det plötsligt knaka och knarra från köket, och plötsligt försvann hennes mobiltäckning.
Slutsats: det bor ett spöke i vårt hem. Förmodligen är det den gamla dam som tidigare bott här och säkert snubblat på en mattkant och avlidit i lägenheten som går runt och plockar. Vi har döpt henne till Gun. Emma har försökt få oss att lova att aldrig lämna henne ensam hemma med Gun igen. Själv tycker jag att Emma borde konfrontera Gun och höra hur läget är uppe hos Sankte Per och company. Kunde vara givande.

Så välkomna hem till Elsa, Emma, Frida och Gun!


Dagens bedrift

Att kasta sig på manliga teknikstudenter på KTH och pracka på dem flyers för att hitta ohängda studenter som kuggar sina tentor eller inte städar sina lägenheter. Tjoho!!

Det nya livet

Lågpromenad söndag, poweryoga måndag och ridning tisdag. Och bara en endast semla däremellan. Okej då, några kanelgifflar också. Men ändå ett steg i rätt riktning. Mot hälso-Elsa!


En ny vecka på jobbet

Jag vaknade på fel sida i morse. Jag sov riktigt gott och ville inte alls gå upp. Väl uppe tappade jag en ögonskugga i golvet. Svartglittrig ögonskugga över hela badrumsgolvet (som jag skurade i lördags). Jättejobbigt att torka upp.

När det var dags för frukost hade Emma råkat ta mitt ägg så jag fick äta hennes hårdkokta (och believe me det var hårt. Överkokt, just the way she likes her eggs)

Kom in på jobbet och kände att det här blir en dålig dag, men då hälsade Maria ♥ mig välkommen med ett stort leende och en hel del nya case att ta tag i. Och då vände det. När Jesper sedan döpte vår redaktion till Lady Land och vår soffgrupp till Lady Land Lounge var dagen fulländad. Det här blir en bra dag! Tjoho!

Bitterfittan

Ja, jag erkänner. Alla män är inte svin. Jag hatar inte män. Jag är bara bitter, helt enkelt. Men håll med om att det börjar bli mer regel än undantag att killar är otrogna mot sina flickvänner? Jag kanske skulle göra en lista här över alla otrogna män som jag känner till. Det skulle leda till en himla massa sveda och värk, så att säga.

Jag säger som Hoola Bandoola Band; vem i hela världen kan man lita på?

Själv skulle jag aldrig komma på tanken att hångla med någon som är upptagen. Men, sen är det ju inte alla killar som erkänner att de är stadgade förrän efter det där hånglet. Inte cool, killar. Och tjejer för den delen. För det finns faktiskt otrogna tjejer också där ute.

Good night goes bad night

När kvällens höjdpunkt är att äta pommes och bearnaisedipp hemma i soffan klockan 02.50, då kan man konstatera att kvällen har varit sådär.

Kvällens näst högsta punkt skulle vara när jag genomskådade killen som försökte ragga exakt enligt "The Game"-tekniken. Han fick gå hem med svansen mellan benen så att säga. Ha, jag visste att jag skulle få nytta av att läsa alla mäns bibel!

Och kvällens, årets, livets understatement (det kan inte sägas många gånger nog): Män är svin.
Frida har utlovat kändisskvaller till frukost så nu är det sängen som gäller, så man orkar lyssna vaket i morgon bitti!