Shame on you!

Himla dålig uppslutning på omröstningen måste jag säga. Bloggen har nog aldrig varit närmare en avrättning än just nu.

För er som vill hålla er uppdaterade så har jag fyllt på kärleksförrådet under några dagar i Visby. I dag blev det ompackning och i morgon bär det av mot Sundsvall. Det ska bli mysigt att komma hem till min egna lilla lägenhet igen. Framför allt blir det skönt att återse 1,40-sängen. Två personer i en 90-säng är väl jobbigt. Även om man tycker väldigt mycket om varandra. Vilket vi uppenbarligen gör ♥

See you in Norrland!

Omröstning igen!

Tjoho, nu behöver jag er hjälp igen, trogna läsare. Ni var ju så duktiga förra gången, plus att ni slog kommentarsrekordet med hästlängder. Bra jobbat.

Den här gången är ämnet (nästan) lika viktigt som förra gången - ni ska nämligen få påverka min framtid. Våren 2010 får jag enligt min utbildning plugga precis vad jag vill, var jag vill. Stockholm är redan bestämt, men frågan är vad jag ska plugga. Jag har narrowed it down till fyra val, men ni som har egna förslag är självklart välkomna med dem.

Så, sätt igång och rösta!
Vad ska jag plugga våren 2010?

Alternativ 1: Kreativt skrivande - 30 hp på Södertörn. Fördel: himla roligt och passande. Nackdel: lång resa med äckliga pendeltåg.

Alternativ 2: Musikvetenskap - 30 hp på Stockholms Universitet. Fördel: intressant och allmänbildande. Nackdel: aningen flummigt?

Alternativ 3: Tyska 1 - 30 hp på Stockholms Universitet. Fördel: mitt absoluta favoritämne på gymnasiet, bra förkunskaper. Nackdel: vad ska man med tyskan till, jag har redan glömt massor från att ha varit nästan flytande.

Alternativ 4: Engelska 1 - 30 hp på Stockholms Universitet. Fördel: bra att ha, kul att läsa. Nackdel: enformigt pluggande, tråkigare än tyska.

Ordningen återställd. Nästan

Jag är inte sur längre. Pytteproblemet löste sig och förkylningen håller på att ge med sig. Livet känns bra igen. Riktigt bra faktiskt. Nyklippta toppar och nykärt hjärta.

Mitt enda smolk i bägaren är att Emma, duktiga, fina, ordentliga Emma har fått jobb. Vilket förstås är underbart roligt och jag verkligen unnar henne. Detta innebär dock att vårt tre månaders samboskap, i ettan på Nackstavägen i Sundsvall aldrig blir av. Jag som såg fram emot att ha någon som tvingade med mig ut på power walks före frukost och någon att dricka té och diskutera "Bonde söker fru" med. Men jag får väl glädja mig åt mer plats i tv-soffan, ingen trängsel i badrummet och ingen som hänger upp disktrasan fel.

Men Emma - du får fasiken se till att släpa dig upp till Sundsvall ofta, och då är det givet var du ska sova!


Emmet ♥

PMS så fan heller. Jag är bara sur.

Jag brukar bestämt hävda att jag inte lider av PMS. Har aldrig gjort. Jag håller fast vid det, även en dag som denna när jag faktiskt känner mig sjukt lättirriterad, tjurig och dessutom snart ska ha mens. Jag vägrar tro på att mitt humör har något som helst att göra med min menscykel. Det verkar ju bara sjukt löjligt.

Däremot skulle mitt humör stiga med rekordfart om förkylningen gav med sig, om jag hade en vecka i Grekland att se fram emot och om ett visst litet pytteminilitet problem bara kunde lösa sig självmant.

Men inget av dessa tre känns särskilt troligt just nu, så vi biter ihop, återgår till horisontalläge och inväntar Coldplays konsert på lördag. För jag tänker stå där på Stadion, oavsett om det regnar eller jag har fyrtio graders feber. Så det så.

The Boss

När din chef ringer dig, flera dagar efter att ditt vikariat slutat, och frågar "Hur mår du egentligen, jag har sett att du inte varit aktiv på Facebook på flera dagar, så jag tänkte att du måste vara jättesjuk och knappt kunna ta dig ur sängen?"

då vet du att
1. du är för aktiv på Facebook för ditt eget bästa
2. du har en väldigt omtänksam och bra chef

(Och nej, jag var inte döende, bara isolerad i en romantisk stuga vid havet.)

Avgjort

Folket har talat, det blir den lila! Tack för alla fina övertalningsförsök!

Just nu har jag dock några viktigare saker på agendan än att nät-shoppa kläder. Till exempel:
- sluta blöda näsblod
- bli frisk till Coldplaykonserten på lördag...
- ta mig hem från Gotland

Allt hade varit så mycket lättare om jag inte hade haft huvudvärk, feber, snuva och halsont... Jag tror att svinet har tagit mig. På riktigt alltså.

Omröstning!

Nu är det upp till er, kära läsare, att avgöra vilken jacka jag ska gå klädd i denna höst. Det handlar egentligen bara om att välja färg. Så nu måste ni rösta, lila eller svart! Här är de två kandidaterna:

 

Det är alltså samma jacka. Samma märke, samma pris. Olika färg. jag lutar åt den lila, har spanat på den i månader och nu finns den äntligen att köpa. Samtidigt som jag vet hur knepigt det är att matcha till en färgglad jacka. 

I min sanna listskrivaranda har jag gjort listor.
Här är alla fördelar med den lila:
- färggladare (jag har tittat för mycket på Trinny och Susannah - brighten up Britain och övertygats om att färg gör oss gladare)
- mer originell
- lila lirar med mina ögon
- lila är snyggt
- tjejen på bilden ser sjukt cool ut, jag blir nog lika cool i samma jacka

Och fördelar med den svarta:
- You cant go wrong with black
- Lätt att matcha med alla mina färgglada halsdukar
- Kan bli smutsig utan att det syns

Ni avgör, RÖÖÖÖÖÖÖÖSTA!!!!

Inte läge

Tre arbetsdagar kvar. Samtidigt ska lägenheten städas ur, väskorna ska packas, grill med utgång ska genomföras och tvätten ska tvättas. Inte läge att bli sjuk, med andra ord.

Så varför vaknar jag med halsont, huvudvärk och yrsel just i dag?

Bye, bye, Jojo

Kalla mig blödig men när min bästis flyttar till Mexico för att plugga i en termin och man inte har träffat henne sedan midsommar och man ringer för att säga hej då, jag älskar dig och ha det underbart där borta,

då känns det lite jobbigt. Och då kommer tårarna.


Dagens tips!

För att få gratis kaffe i Visby innerstad:
Gå in på lämpligt café/glassbar (till exempel Wisby Glass på Hästgatan) strax före stängning. Fundera länge på vilken glass som kan vara godast, be om ett smakprov. Be om ett till smakprov av en annan glass. Välj sedan en kula av en annan sort än de du provsmakat. Le och var trevlig mot de söta flickorna som jobbar där.

Har du när du betalat fortfarande inte hört ett "Vill du ha gratis kaffe?" har du uppenbarligen inte gjort på rätt sätt. Bättre lycka nästa gång.

Sommarens look-a-likes

Syrran - Agneta Fältskog



Simon - finske killen i Parlamentet / Günther



Johan - Odjuret i Skönheten och Odjuret



Och så Petra då. Lisbeth Salander.