Redo för vårsol

Hur snygg kommer jag att vara när jag möter våren i dessa härlingar va? Supersnygg, såklart!

 
Foto: Lindex

The truth about men

Efter sju års intensiv research har jag kommit fram till att de flesta män som vill hångla, ligga, mysa, dansa eller bara sova ihop med dig, med största sannolikhet:

* har flickvän
* aldrig har hört talas om ordet otrohet
* kommer att försöka ligga med dig oavsett om du har mens eller bara inte har lust
* skyller sin dumhet på sitt ursprung (antagligen Göteborg)
* är ett kåtdjur som drivs av instinkt
* inte hör av sig, speciellt inte om han lovat eller sagt att han vill träffa dig igen
* gärna träffar dig nattetid men flyr då du föreslår en fika
* ljuger när de säger "Jag är kär i dig men jag är inte redo för ett förhållande"

Nej, jag hatar inte män. "Kvinnor som hatar män" känns dock som ett passande namn på min romandebut. Och den ska tillägnas Hanna som kom med namnförslaget.

Dagens mail kom från min kära syster

Hej!
Hihi, här kommer bilderna på min kloka hjärna, jag tycker det är sjukt häftigt! :)
 Pouss!




Det där är alltså min systers hjärna. På riktigt. Sjukt roligt.

Efter tisdag kommer onsdag och sen torsdag, va?

Emma: Är det torsdag i morgon?
Jag: Ja
Emma: Jaa... Är det tisdag i dag?!

Veckovill har man hört talas om men Emmas längtan efter helgen slår alla rekord. ♥

Avsaknad av baby-lycka

Jag och min syster diskuterade det faktum att jag börjat rida igen.
Elin: Jag har hört att om man rider länge så kan det göra jätteont att föda barn sen
Jag: Åh nej, vad dumt.
Elin: Ja, fast du ska ju ändå inte ha barn......ÄN, alltså, menar jag!


Nä, jag tror vi båda vet att it just aint gonna happen for the two of us. Vi kommer att flytta ihop när vi är 35, singlar och arbetslösa. Och kanske köper vi en guldfisk som replacement för barnen vi aldrig fick.  Looking forward to it, sis ;)


Nej jag är inte beroende

Jag är utelåst från Facebook. Eftersom hemsidan uppdateras. Alla mina kollegor däremot kommer in. Och min dag känns lite lite dystrare. Buhuuu!

Dagens video!

Det har väl inte undgått någon att Vickan och Daniel ska göra slag i saken och gifta sig. Och jag hoppas att inte heller kungafamiljens otroligt välregisserade familjevideo har undgått någon. Därför hittar du länken här:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article4495515.ab

Välregisserat får man väl även kalla Expressens genidrag att skicka en fejkad tidning till Aftonbladet för att konkurrenten inte skulle hinna få in the big news i papperstidningen. Jag antar att ställningen i matchen mellan Jour-07:s praktikanter däremed ser ut såhär:

Frida, Mallan, Vicky, Linus, Martin — Emma, Micke, Henrik: 0-1
men än är inte matchen slut.

Med andra ord ett helt meningslöst inlägg

Okej, det har klagats mycket på killar på sistone. Att de är svin och sånt där. Och efter den här helgen vet jag inte riktigt vad jag ska säga i frågan. Förutom att det har bekräftats återigen. Eller, har det det? Jag förstår inte riktigt. Som vanligt. Så kontentan av helgen blir alltså...
...att killar är svåra att förstå sig på. Surprise! För det visste vi inte sen innan, nej. Jo, det gjorde vi ju.


Fyndigt värre!

När man kan köpa en festtop och en klänning för sammanlagt 60 svenska kronor, då är det något som är knas. Jag gillar Monkis knasiga rea, utan tvekan. Ikväll ska Mysan firas, och det ska hon göra genom närvaron av mig iklädd denna lilla charmiga sak. Och en kjol, förstås.
Jag står i tacksamhetsskuld till Maria som föreslog en tur på Monki innan after worken igår. Tack och bock!



 

20 spänn. Ganska överkomligt, va?


 


Och här kommer fredagsunderhållningen!

Regina Lunds nya musikvideo är ett skämt. Jag menar verkligen ett SKÄMT. Fem och en halv minuts pinsam uppvisning av hur fräsch hennes kropp fortfarande är och som något slags bevis på hur svårt det är för skådishunken Johannes att få ett vettigt skådisjobb... See for your self:

http://www.youtube.com/watch?v=bmjGK3P6ZKU

En bra anledning att gå upp i dag:

After work med Maria!
Ööööööl!

Livet som praktikant

1. Man blir degraderad till en arbetsplats med en dator som har suddig skärm, där mailen inte funkar och telefonen inte kan ha headset. Men som ändå fungerar.
2. Man bjuds på chokladpralin av snälla Maria :)
3. Man ägnar halva torsdagen åt att planera fredagens after work
4. Man lär sig att de bästa kaffekopparna finns i VD-köket

Nej, jag kan inte påstå att jag saknar skolan...

Fy fabian babian

Vår nya favoritsysselsättning om kvällarna: tv-kanalen Nat Geo Wild. Jag och Emmet har lärt oss att delfiner kan döda människor om man sticker pinnar i deras andningshål eller slår dem på huvudet, och att babianer är världens äckligaste djur som snor allt från smörgåsar till tre månaders bebisar. Eftersom de är världens äckligaste djur, helt enkelt.


Äcklig babian som jag och Far träffade på i Sydafrika. Blä!

Man lär sig något nytt varje dag

Visste ni att "Vad kan jag säga, jag är göteborgare" är en fullgod ursäkt för att bete sig precis hur svinigt som helst? Nej, inte jag heller.

Alla stjärtars dag

Vid frukostbordet berättade jag för Emma om när jag gick i trean (på lågstadiet) och var tillsammans med Sam som gav mig en ask med geléhjärtan på alla hjärtans dag. Sedan insåg jag att det är den enda alla hjärtans dag-present jag fått av en kille. Och det var alltså... 14 år sedan?
Förra året hade jag faktiskt en pojkvän på alla hjärtans dag. Men han befann sig i Indien på just denna dag. Och när jag tänker tillbaka på hur det var för ett år sedan är jag väldigt glad att jag är där jag är idag, och inte där jag var för ett år sedan. Övergiven på alla hjärtans dag och ovetande om att jag skulle bli dumpad så fort den där Indienresan var över.

Hursom, hursom! Nu är det nya tider och här är det ingen som deppar över frånvaron av pojkvänner inte. Istället samlas vi ett gäng singeltjejer hos mig ikväll, äter middag och dricker vin och slår en lov på stan. Och geléhjärtan kommer att finnas som dekoration. För att hedra Sam, den enda riktiga romantikern som krossat min väg!


Dum grej att göra 1 och 2

Dum grej att göra 1: Gå till Systemet klockan 16.30 en fredag (för att man är uttråkad) och köa i 15 minuter för att få betala dyra pengar för dyr sprit. Man förvaltade dock denna kvart klokt genom att ringa och telefonumgås med sin mor.

Dum grej att göra 2: Gå förbi Apoteket och tänka att man ska gå dit och köpa blodstillande vadd, men inte just nu eftersom man inte blött näsblod på länge, gå hem, snyta sig och såklart - börja blöda näsblod.

Dismissed

Här kände man sin pigg och frisk och gick glatt iväg till jobbet för att återgå till det normala livet. Efter en timme kommer Mia in och korsförhör mig om hur jag egentligen mår och konstaterar att lite halsont kan smitta och att jag ser lite "blank" ut. Och att det är tillräckligt illa för att stanna hemma från jobbet. Så jag blir hemskickad. Eftersom Mia är livrädd för att få tillbaka sin megaförkylning. Efter en timmes jobb. Som mest bestod av skvaller med Maria och läsning av mail.
Men sen var man ledig igen. Och jag känner mig inte  ens sjuk!

Det känns lite trist att gå från ledig till ledig. Den där rätta helgkänslan infinner sig inte riktigt då, liksom. Men jag klagar väl inte ändå, antar jag.

En sjukling roar sig och sina läsare

Jag är sjuk. Huvudvärk, halsont, och eventuell feber. Hemma från jobbet för andra dagen i rad och det känns sjukt tråkigt. Jag trivs så otroligt bra på praktiken och då vill man ju vara där, inte hemma i sängen. Och det blir alltså ingen tripp till Uppsala i morgon kväll, vilket också känns sjukt tråkigt.

Så för att roa mig (och er) kommer här lite bilder från den vilda fredagkvällen.

Det började med sällskapsspel hemma hos oss
   
Och kvällen fortsatte hos vår nya favoritgranne - Marie Laveau
 
Frida träffade sin barndoms stora idol "Krister" från Karlsson på taket. Stackars Nisse, det är inte lätt att vara kändis...
 
Och en okänd man utmanade mig att leka ryggsäck på ännu en okänd man. Som inte märkte någonting...
 

Veckans roligaste SMS...

...och det är ändå bara måndag! En chokladask utlovas till den som kommer med ett roligare SMS innan veckan är slut.

Från: Emma kl. 13.41:
Jag glömde deo idag! Hur äckligt är inte det!

Livet på Hornsgatan del 2

Det rycker i kaffenerven. Men vi har ingen kaffebryggare. Och Fridas snabbkaffe från Willys känns sådär. Lösningen ligger ett kvarter bort hos Café Fåtöljen. Latte att ta med 25 spänn. Åh Gud vad jag älskar att bo här.


Marie Laveau fredag 6 februari

Okänd man: Jaha så ni bor ihop, men var kommer ni ifrån?
Emma: Gotland!
Frida: Sundsvall!
Jag: Stockholm!
Emma: Och vi ÄLSKAR varandra!


Jag är ju inte riktigt som alla andra

Konstig craving att få klockan 03.30 en fredagkväll: Längtan efter att höra en vänlig, manlig, gotländsk stämma.

Temmeldags

En sån här god fick jag av min kollega Mia i dag. Lite berodde det nog på att jag och Maria suttit och högljutt diskuterat hur gott det vore med en semla, lite berodde det nog på att Maria fyller år i morgon. Ikväll skulle det bli stor förfest hemma på Hornsgatan, men Frida kunde inte tacka nej till att jobba och nästan alla mina kompisar är upptagna, så vi blir ett litet  tappert gäng. Men ack så skoj vi ska ha!


Foto: http://img139.imageshack.us/img139/9205/nyheter28s27semla147635xz8.jpg

Får man blogga på arbetstid?

Det är frågan det. Men Maria har inte upptäckt min blogg än (tror jag). Hon har däremot visat mig den fantastiska godisautomaten, och den underbara mineralvattenkranen. Hallelujah!

I'm lovin it

And I love it! Här sitter jag med mina tre nya kollegor och får egentligen gå hem, men jag trivs redan så bra att jag sitter kvar. Men nu ska jag nog dra mig hem mot Emma som kommer vilja höra allt om dagen. Kanske ska fira att man överlevt första dagen (och förkylningen är bättre!) med en sushi- eller McDonaldsmiddag...

I morgon är första dagen av resten av min vår

I morgon gäller det. Då börjar praktiken på UR:s ungdomsredaktion och på ett sätt mitt nya liv. Det blir startpunkten som liksom avgör hur hela våren kommer att bli. Jag tror att den kommer bli alldeles alldeles underbar. Jag är inte ens nervös. Det ska bara bli otroligt spännande och roligt. Jag som alltid blir sjukt nervös för allt möjligt (jag vet, jag är grym på att dölja det) har inte ens bestämt kläder inför den stora dagen än. Tar det i morgon, helt enkelt.

Frånvaron av nervositet kan bero på att mina fina blivande kollegor ringt flera gånger för att presentera sig, förklara vad jag ska få göra och kolla att jag vet vart jag ska gå. Och påpeka hur roligt det ska bli att få dit mig, de använde sig till och med av formuleringen längtar. Jag tror att de är världens finaste människor och att jag kommer få världens finaste vår.

(Lite beror det kanske också på att mina kära sambos nu jobbat i två dagar och jag är trött på att leka hemmamamma och bara fråga hur deras dagar varit utan att ha något eget att kontra med...)

Livet på Hornsgatan del 1

Vår lägenhet skulle av vissa (min mor till exempel) beskrivas som ett renoveringsobjekt. Det hänger sladdar i taket, färgen flagnar och i Emmas rum finns det ingen tapet, utan mer... en kal stenvägg. Min 90-säng har typ 5 cm höga ben, vilket innebär att man aldrig behöver kliva UPP ur sängen. Man rullar liksom bara ur den direkt ner på golvet. Vardagsrummet är så stort och tomt att det ekar och man hör knappt vad de på tv:n säger. Grannarnas tv, däremot, hörs desto bättre!

Men det är ändå underbart här.
Nere på gatan finns en Ica, ett Hemköp och en Prisextra. Systemet och Apoteket ett par meter bort. Caféer, sushiställen och pizzerior.
Och vi har TV4 Film. Vilket är mitt sällskap för dagen, eftersom jag återigen åkt på en rejäl förkylning. Sådär lagom till att praktiken börjar i morgon. Och när man lagt 2200 kronor på gymkort.

Söderböna

Nu har det hänt. Nu är jag sambo och söderböna. Och salig.
Trots att det hänger sladdar överallt, färgen flagnar och min säng befinner sig väldigt nära golvet är jag världens lyckligaste människa. Jag tror att livet är komplett nu när jag får somna in till Fridas konstiga halsläten och vakna till Emmas klingande gotländska.

Hornsgatan är vårt hem. Vårt! Hem!