Du-bajs!

Jag tar tillbaka allt. Det händer verkligen. På fredag åker vi till Dubai! 33 grader, sol och en massa spännande journalistiskt arbete ligger framför oss. Så fort tentan som vi helst inte talar om eller ens tänker på, är avklarad går hyrbilen mot Arlanda och den stora arabvärlden. Jag kan inte förstå det. Om jag inte vore så fruktansvärt trött (satt i skolan till 02.20 inatt...) skulle jag fortfarande dansa av glädje. Det gjorde vi igår när beskedet kom. Inte Emma dock. Hon var mer av inställningen:
- Någon i gruppen måste vara disciplinerad. Men på lördag kommer jag att vara jätteglad, jag lovar.
Dubai, Dubai, Dubai. Snart dags att börja packa! Alla som vet vad man bör göra under några lediga timmar i Dubai får gärna höra av sig.

Mr Timrå strikes again

Min vän Emy har också träffat på Mr Timrå på kåren. Han tror tydligen att han har hittat en bra raggningsmetod. Om han räknade på hur många av tjejerna han har fått med sig hem, skulle han nog inse att han borde tänka om.

Emy har förresten mailadressen muffinsemy. Det är det roligaste jag har hört på väldigt länge. För att hedra henne kommer här några andra mogna mailadresser, som dock inte är i bruk längre:
perfekta_bruden (den var min, den...)
bananmannen100 (Anna Banana)
batmangirl66 (Johanna)
smultronsmulan (min, Elins och Johannas gemensamma)

Nice try

Kille på Kåren, efter att ha frågat om mitt namn två gånger tidigare: Lisa!!
Jag: nej, jag heter inte Lisa.
Killen: Vad heter du då?
Jag: Men snälla du, jag har ju sagt att jag heter Elsa.
Killen: Ja, just det, just det! Är du från Timrå?
Jag (förolämpad): Ursäkta, ser jag ut att komma från Timrå?!
Killen: Nää, asså, inte så... Är du såhär...sporttjej? Asså, håller du på med sport?
Jag: Ja..?
Killen: Ah! Fotboll?
Jag: Nej
Killen: Badminton?
Jag: Nej
Killen: Tennis?
Jag: Nej!
Killen: Basket?
Jag: Nej!
Killen: Pingis?
Jag: Nej!!
Killen: Hockey?
Jag: Men, nej! Vad vill du?
Killen: Nä, men asså jag tyckte att jag kände igen dig...

Vart är världen på väg när en till synes helt normal kille inte ens kan hitta ett värdigt sätt att ragga på?

Nisse i ett nötskal

Lunchrummet i J-huset. Nisse står och ger min kaffetermos långa, lystna blickar. Ändå dröjer det säkert tio minuter innan han till slut frågar:
- Elsa, är det skitmycket kaffe i den där eller?
Ja, som bekant är alla sätt bra, utom de dåliga.

Dagens I-landsproblem

Jag har så mycket kläder i min garderob som aldrig används. Gå-ut-kläder alltså. Därför planerar jag och Mallan dubbla utgångar i helgen.
För klädernas skull, alltså...

I Stockholm är jag född, där har jag min familj, och jag har hittar nästan överallt...

Jag cyklade i godan ro hem från innebandyn i går kväll. Pratade med Johanna i telefonen och helt plötsligt ser jag en - ja en vadå för något? springa, nej, galoppera över vägen och försvinna ner mot ån.
Jag: Ahhh, nu galopperade en grävling över vägen!!!
Johanna: En grävling?!
Jag: Ja, helt sjukt, jag har aldrig sett en grävling förut. Det här var det roligaste jag varit med om!!
Johanna efter kort konstpaus: Haha, tänk om en riktig lantis hört dig nu. "Jag såg en grävling, det var det roligaste jag varit med om." Han hade ju typ dött.

Jag saknar Stockholm. Jag saknar att dricka Cosmopolitan på Soap Bar en helt vanlig onsdag. Jag saknar timslångt lattefikande i fönstret på Coffee House där man kan titta på alla som går förbi på Kungsgatan, och se hur många söta killar man kan få att vinka till en. Jag saknar att åka tunnelbana hem en fredageftermiddag efter en heldag på stan och trängas med shoppingkassarna bland alla sönderstressade, utarbetade föräldrar på tunnelbanan och 201:ans buss. Jag saknar att äta korv hos "min" korvgubbe på Stureplan, i väntan på nattbussen klockan fem på morgonen. Jag saknar att spontan-gå-ut när man planerat en lugn fredag/lördag/söndagkväll framför TV:n.

Stockholm - jag saknar er.


Så talar en äkta blondin

Emma, blodin med nyfärgat brunt hår och inte helt nöjd:
"Det är i alla fall bra att vara brunhårig om vi åker till Dubai, för då blir jag inte bortrövad..."

Dubai nästa? Nehä, Thailand då?

I går tändes en ny gnista i grävgruppen när vi insåg att för att fullfölja vårt grävprojekt skulle vi kanske bli tvungna att åka till Dubai över några dagar. Ni vet, helt casual för intervjuer och fotografering. Vi planerade boende, tittade på bilder över lyxstaden och pekade ut vilka tomter vi ville köpa. Jag, Emma och Frida, i förenade Arabemiraten, det låter ju liksom overkligt. 
Och det var det också.
För när vi väl fick tag på vår huvudrollsinnehavares son i Dubai, visade det sig att Pappa Grävprojekt befann sig i Thailand.
Så nu måste vi tänka om och lära oss valutan för baht istället. Vi blev alla mycket besvikna. Som jag uttryckte det:
"Jag hade verkligen velat se Dubai".
Nu återstår dock att se om det verkligen blir en tredagars till Thailand. Gnistan och engagemanget dog liksom lite i samband med beskedet att Dubai aint gonna happen this year.

Dubai...
Dubai...
Foto: http://wallpapers-2008.blogspot.com/2007/12/dubai.html

If I thought you'd ever change your mind

I will bring you flowers, in the morning
Wild roses, as the sun begins to shine
Sweet perfume in tiny jewelled caskets
If I thought you'd ever change your mind
(...)
I will bring you happiness
Wrapped up in a box and tied with a yellow bow
I will bring you rainbow skies and summer rain to make your garden grow
And in the winter snow, my songs will keep you from the cold
(...)
But what use of flowers, in the morning
When the garden they should grow in is not mine
And what use are sunshine when you're crying
And my falling tears are mingled with the wine

Jepp, så är det. Doris visste minsann vad de skrev om.

Snubblande bra!

Dags för otränade Larssons andra framträdande på innebandyplanen ikväll. Och vilket framträdande sedan! Jag kommer fri i full fart framför öppet mål, får bollen från Nisse på vänsterkanten och ser bollen rulla in. I samma stund känner jag 150-kilos Martin träffa mig snett bakifrån och det gröna gympasalsgolvet får sitt första möte med min näsa. Efter ett par meter tar min glidfärd över golvet äntligen slut och 1-0, liksom brännskadorna på mina knän och armbågar, är ett faktum.

Jag hoppas att ni som beskådade detta avslut njöt ordentligt, för jag vågar nog lova att ni aldrig får se ett liknande mål från E. Larsson. Eller ett mål överhuvudtaget...
Två assist blev det också innan kvällen var över. Det tar sig, sa mordbrännaren!
150-kilos Martin
150-kilos Martin och en mörk Linus

Motiverad eller deprimerad?

I går kväll såg min Facebookstatus ut såhär:
Elsa is sjukt omotiverad.


John-Oskar skulle vara hjälpsam och skickade över ett digitalt album för att öka min motivation. Men hur fantastisk Joshua Radins Simple Times än är, är den fan inte motiverande. Efter två lyssningar var jag ännu mer omotiverad att ta tag i plugg, träning och sunt leverne, och dessutom deprimerad, eftersom killen mestadels sjunger om olycklig kärlek och missnöje.
Japp, så då tar vi tag i en ny vecka... Igen.

Amazing, actually

Efter att ha sett filmen Love, Actually för ungefär etthundratrettionde gången slog det mig återigen att det är en av världens absolut bästa filmer. Jag vet inte hur många gånger jag tänkte "Åh, den här scenen är det bästa i hela filmen!". Det är något med brittisk film. Och med Hugh Grant. Which reminds me of att jag snart måste se Om en pojke igen...

Förslappade bloggare

Här kommer ett litet hatiskt inlägg som riktar sig till alla mina vänner som har bloggar men sällan uppdaterar dem.
Topplistan över de bloggare som har väntat längst tid med att skriva inlägg och kanske borde överväga sin bloggs vara eller icke vara:

Christian senaste inlägg: 9 april
Martin senaste inlägg: 2 juni
Emma senaste inlägg: 12 augusti
Lollo senaste inlägg: 1 september

FISKriminering!

Jag skulle ju som sagt till Blodcentralen för att bli blodgivare. Här hade man tagit steget för att hjälpa andra blodtörstande människor och skänka dem sitt eget blod. Men sjuksyrran kom inte längre än fråga 15 på min hälsodeklaration innan det tog stopp.
Blodsyrran: - Din fiskallergi, har den satt sig på andningen någon gång?
Jag: -Eh, ja, en gång.
Blodsyrran: - Japp, då var det stopp direkt!

Sedan pratade hon om andningssvårigheter och astma, och att det bara var för MIN EGEN skull, eftersom de hade haft någon patient någon gång som fått andningsbesvär av att lämna blod. Jahapp. Snopet var ordet. jag känner mig lite FISKriminerad. Som att jag och mitt blod inte riktigt duger bara för att jag inte kan äta fiskpinnar.
Men å andra sidan fick jag höra något om att man inte får lämna blod om man har haft olika sexpartners de senaste tre månaderna. Så det hade ju varit kört ändå.

Det finns alltid en ursäkt att inte träna

Om en timme ska jag befinna mig på Blodcentralen på Sundsvalls Sjukhus för att testa mig för lite alla möjliga roliga saker, för att se om jag får bli blodgivare. I går talade jag om för Lisa att jag minsann skulle ta cykeln dit, för att få gratis motion och spara 38 kronor på busskostnader. Hon tyckte det lät smått vansinnigt eftersom vägen till sjukhuset inte bara är lång utan dessutom består av en enda lång uppförsbacke. Men nej då, jag skulle minsann ta cykeln. Jag har cyklat till radion en gång, och hem hela vägen från Birsta en annan. Då är det visserligen bara nedförsbacke, men ändå...

Hursomhelst vaknade jag upp i morse, solen sken och cykelvädret kunde inte vara bättre. Det kunde däremot träningsvärken. Sätter jag mig på Kerstin (ja hon heter så, min lilla cykel) kommer jag garanterat att avlida av smärta innan jag hunnit till Bultgatan.
Så nu har jag skramlat ihop 38 kronor från myntsamlingen och väntar på att bussen ska gå. Det bästa med att åka buss är att man får en hel halvtimmes ostörd I-Podlyssning.

Håll nu tummarna för att jag inte lider av gulsot, syfilis, HIV eller HTLV.

Rekord!

Slog rekord i antal besökare på bloggen igår. 52 stycken! Helt otroligt! Det tackar vi för. Snart blir jag lika rik som Blondin-Bella (...)
Men alla dessa 52 - vilka ÄR ni? Emma leder helt klart kommentarligan, men ni andra har fortfarande chansen att ta in på henne! Kommentera mera! :)

Nu ska vi på rättegång om djurplågeri. Spännande. Eller läskigt, jag kan inte riktigt bestämma mig...
Och ja, jag har träningsvärk!

Dagens jag vet inte vad

Mallan (den jäveln...) ska på Coldplaykonsert i morgon. När vår msn-konversation (som visserligen inte alls handlat om Colplay) skulle avslutas lät det såhär:

Malin säger:

jag hör av mig imorgon!

Elsalill: http://elsalill.blogg.se/ säger:

Ja! och hälsa chris

Malin säger:

chris?

Elsalill: http://elsalill.blogg.se/ säger:

martin....

Malin säger:

haha, jag ska inte vara med martin!

Malin säger:

hahahahahahhahahaha

Malin säger:

okeeeeeeeeej

Elsalill: http://elsalill.blogg.se/ säger:

hahahaha!!!

Elsalill: http://elsalill.blogg.se/ säger:

bra där, mallan!

Malin säger:

det där var typ det roligaste!

Elsalill: http://elsalill.blogg.se/ säger:

du är nog också lite trött

Malin säger:

jag blev väldigt förvirrad! med all rätt skulle jag säga..

Elsalill: http://elsalill.blogg.se/ säger:

bloggen på den...

Malin säger:

faktiskt!

Tilläggas bör att två av våra killkompisar faktiskt heter Chris och Martin.


I can not believe I did it!

Jag har äntligen gjort det. Debuten. Första gången. Det som alla pratar om och som ska vara så speciellt, äntligen har jag gjort det!
Hur det kändes? Lite pirrigt först, men efter en stund slappnade jag av och då kändes det mycket skönare. Visst gjorde det lite ont, men inte så farligt. Lite blodsmak i munnen till en början men det gick över. Efteråt, när man var helt genomsvettig, var det bara skönt. "Bra gjort" tycker jag var en fin komplimang för en debutant.

Jag har alltså spelat innebandy med MIFS - i en hel timme! Första motionen på gud vet hur länge, efter en sommar av festande var det dags att skaka valkarna i Åkersviksskolans gympasal. Och vad det skakades. Inga mål blev det, men jag räddade två (!) och lyckades med konststycket att stoppa en boll - med kinden! Dessutom trampade jag snett på min tidigare stukade fot, men den blir bra igen! Nu har jag bara lättare andingsbesvär och skakar i typ hela kroppen.

Om jag inte kommer till skolan imorgon beror det på att jag inte kunnat ta mig ur sängen på grund av träningsvärk.

Jävla HM...

Ja, jag prisade HM i mitt inlägg i går, men nu är jag irriterad. I morse trillade ett mail in - 10 procent på valfri höstjacka!
Nu är alltså frågan om jag ska ORKA gå tillbaka med jackan, lämna tillbaka den för att sedan gå dit igen och köpa den med 60 kronors rabatt. 60 spänn. Fattig student, visst men... Orka?

Am I stupid or just a shopoholic?

När HM hade sju minuter kvar på sin öppettid idag gjorde jag och Emma en tjurrusning in för att kika efter en höstjacka till henne. Det slutade med att jag gick därifrån med en höstjacka och Emma utan. Jag hade inte planerat något köp, och jackan har jag dessutom beställt hem via nätet en gång för att sedan prova i affären och avbeställa den igen. Men nu uppstod kärlek, vid tredje ögonkastet, typ.

Så när jag kom hem ikväll efter TV-mys hos Emma med Idol och ny gotländsk serie, vad låg då på hallgolvet? Jo, reklam från HM, minsann. Handla för 400 kronor - halsduk och mössa på köpet! Vilket kap, jag måste slå till! Bestämmer mig raskt för att gå tillbaka med jackan (som jag just cyklat hem i) i morgon och beställa den via nätet för att lura till mig en gratis mössa och halsduk.
Men då inser jag.
Att det kanske finns annat man skulle kunna handla på hemsidan. 400 kronor är inte SÅ mycket pengar och på HM brukar man alltid kunna hitta något man gillar. Det hela slutar med att jag nu spenderat ytterligare 506 kronor plus frakt (på snygga kläder visserligen) enbart i syfte att få min gratis halsduk och mössa. Låter det vettigt?

Såhär fin är den hursomhelst, min varma höstiga vän (som passar väldigt bra till mina två nya mössor som köptes förra veckan...)

 
Foto: www.hm.se


Dagens komplimang!

"Det är så sött att du heter Elsa. Det gör liksom ont i mitt hjärta för att det är så sött."
Citat Emma Fagerberg ♥

My new life...

...ser ut såhär:


Räksallad med ägg, avocado och nyttiga grönsaker. GI-vänligt, nyttigt och fruktansvärt gott! I dag kom dessutom paketet med 2 liter Mivitotal - bästa vitamintillskottet. På köpet fick man dessutom två burkar proteinpiller, så nu ska Elsa bli biff...

Var förbi Cykel-Nisse med min visslande tröga cykel i dag och inte bara fixade han växlarna gratis, utan att han påstod dessutom att jag hade alldeles för vältränade ben och hade trampat bakhjulet snett. Nisse, du må kunna dina cyklar, men där hade du fel! Elsa har aldrig varit i sämre form. Men det ska det bli ändring på. Basta!

Underhållning

Top 10 at 10 på MTV, det är morgonunderhållning det. I dag var det dags för Christina Aguilera. Och oj, vad liten hon var där hon låg och ålade på en filt till "Genie In a Bottle". Hur gammal var hon? 16? 17, max? Avgör själva här.

En annan sak som är underhållande är att alla bind- och trosskydd numer ska ha "en fräsch doft". Jag är skeptisk. Vill man lukta blomsteräng i underlivet? Hm, kanske...

Det är över nu...

Nollningen alltså. Efter två veckors festande, lekande och skvallrande är nollningen över och livet kan återgå till det normala. Det nya livet börjar nu. Med träning, ambitiöst pluggande och nyttig mat.
Helgen har inte varit någon bra inledning dock. Två utekvällar på rad, inget plugg, två kebabtallrikar, popcorn, glass och en chokladboll på Barista. Inte okej.
Men imorgon. Då jävlar inleds det nya livet med en nyttig GI-vänlig frukost, hårklippning och så ska vi ta tag i Det Stora Grävprojektet.

Hur ska detta gå...?

Varsågod, antar jag

I går fyllde Mamma år. Jag ringde förstås för att gratulera och berättade då att hon kommer att få sina presenter nästa gång vi ses, även om de finns hemma hos Stora Syster i Stockholm.

I dag kom ett SMS från Mamma:
Tack älskling för de fina presenterna. Nesser ska jag kasta mig över direkt och skivorna lyssnar vi på i kväll när vi åker till Lars. Puss Mamma.

Så gick det till när Syrran tog makten över mina gåvor.

Lille Far, lille Far, lille söte Faren

I morse var lille Far med på TV 4:s nyhetsmorgon och pratade vin. Trots den tidiga timmen tycker jag att han inte gjorde bort sig alls utan var ganska proffsig och charmig.
Varken proffsig eller charmig var däremot programledare Steffo Törnquist som försökte ta över showen lite och framhäva sina egna kunskaper. Inte helt okej.
Men jag kanske inte är fullständigt opartisk heller.
Klippet med Pappa Håkan finns HÄR!


Dagens Hallelujah moments:

  •  Jag är inte bakis!
  • Jag ska till Sydafrika med Pappa!
  • "Ledigt" från nollningsaktiviteter (eller skolk, vad man nu vill kalla det)
  • Jag vet exakt vad jag ska ha på mig på sittningen i morgon
  • Laddat för myskväll med Idol, té och nya mystofflor
  • Den silvergrå hårfärgen som gjorde mig till Rödluvans farmor igår gick att tvätta ur enklare än jag trott
  •  Mallan bloggar igen

Tough shit...

Det är jättejobbigt när kroppen har en promillehallt och huvudet en annan. Så är det just nu. Jag vet exakt vad jag vil skriva men ädå blir det fel och "backspace" har aldrig använts så flitigt på min dator som just nu. Och när jag, Frida och Lisa cyklade hem nu alldeles nyss. Hjärnan visste precis vart jag skulle cykla, men konstigt nog cyklade kroppen en annan väg. Typ den utanför vägen ut i gräset.

Jag skyller allt på att jag råkafde ta fel cider på systemet idag.
Frida: Har du en sju-nolla?!
Jag: Näää....
Frida: Jo men det står med stora bokstäver här: sju komma noll procent...
Jag: Fan också...

Utan den där superstarka cidern hade jag aldrig blivit så full att jag snubblade ibn i väggen här hemmA, Aldrig. Förresten, får man nåt cred för att man lyckas med både feta OCH kursiva bokstäver, trots att man ät full som en klastrull??? JA!!!

Den  som ringer och väckewr mig imorgon dödAR jag. På riktigt...
Godnatt!

Kan en fitta vara smutsig?

Kristian Anttilas låt Smutser börjar ganska bra, men efter ungefär 48 sekunder dyker textraden "I hela mitt liv har jag väntat på livet, jag mest tog den roll som man mig gav. Jag fick min plats i din smutsiga fitta"  upp och förstör hela låten lite grann. Resten av texten är nämligen ganska bra och just djup.

Men det känns lite som att man som modern kvinna på 2000-talet liksom ínte FÅR tycka att en sång med orden "smutsiga fitta" är bra.
Dessutom undrar jag hur en fitta kan vara smutsig. Våt, torr, illaluktande, ofräsch, ja, mycket kan den vara, men just smutsig? Nej, det går inte riktigt ihop för mig.

Idag var dagen då Elsa tillägnade fittan ett helt blogginlägg...

Ögonskuggan Tore?

En kväll i somras plockade Stora Syster upp sin ögonskugga från Make Up Store, varpå Niclas förvånat frågar:
Heter ögonskuggan Tore??!

Och tänk vad mycket roligare det vore om sminket hette lustiga killnamn. Läppglanset Bosse, rouget Stellan och mascaran Ragnar, kanske?

Ögonskuggorna Tore

Hänger utanför din dörr...

...gjorde härom kvällen vid halv tio-tiden när jag kom hem, två polisbilar och massor av människor. Två av grabbarna från bildjour var förstås ute och dokumenterade med sina kameror. Jag nöjde mig med att stanna en stund, titta på spektaklet men konstatera att jag nog inte skulle kunna få veta vad som hänt utan gick in till mig istället.
Så vad hade hänt? Tydligen nån nisse som polisen jagade i en spännande biljakt, och som bestämde sig för att köra hem. Smart, typ.

Ja det är underbart att bo i Nacksta där det händer lite saker :)

Sedan lärde jag mig en sak. Det går inte att baka chokladbollar med flytande margarin. Det är omöjligt att rulla bollar. Jag insåg att det nog beror på att flytande margarin är gjort just för att det inte ska stelna och vara formbart. Fast chokladbollar går ju fint att äta även utan bollformatet. Med sked, typ.

Lady with a baby, coming through!

Hoppsan, jag som trodde man var tvungen att ha sex för att bli gravid?? Några av de roligaste kommentarerna hela fejk-nollegrejen har bidragit med:

Ulf Rönnhed, lärare: Ursäkta, ÄR det på riktigt?
Per, omtänksam nolla som slow-buggade med gravida mamman: Jag kan inte smälta det, jag hade ju sett oss framför mig - promenera med din barnvagn! Och jag och min flickvän har oroat oss för hur du ska klara det ekonomiskt. Du passar så bra som mamma!
Ingemar Åttingsberg, lärare: Elsa, flera lärare har kommit fram och frågat om du var gravid, men jag sa att det inte verkade likt dig och att det bara var en del i nollningen...
Mallan: Jag saknar dig men du är så sjukt mysig som gravid!

Lady with a baby!