Varning utfärdas

Det ekologiska caféet EVOLET (klicka för hemsidan) i Sundsvall fick tydligen högsta betyg i Sundsvalls Tidning. Det säger mer om tidningens recensent än om caféet.

De har en meny med betoning på mackor av olika slag. "Varma, kalla, grillade, vegetariska och matiga" som de själva uttrycker det. Problemet är bara att man inte får beställa de här smarriga mackorna. I alla fall inte om man vill ha dem till lunch, vilket man ofta vill med sådana mackor.

- En varm macka med rostbiff och haloumi, tack.
- Nej, det går inte. Vi hinner inte göra mackor på lunchen.
- Men ni har dem ju på menyn?
- Ja men mellan 11 och 14 gör vi inga mackor.

Är det inte det löjligaste ni har hört?
Ett café med massa goda lunchmackor som man inte får köpa under vissa tider. Idiotiskt. Första gången jag var där (under lunchtid) skulle jag bara ha en smoothie. Trodde jag ja.

- Vi hinner inte göra smoothie på lunchen.
- Nehä, okej... En apelsinjuice då?
- Tja, njaaa.... hrrmmm.... jo men okeeej då det kan jag väl göra en.

Tack snälla, liksom.
Och i går (nej jag går inte dit frivilligt utan på grund av grupptryck) beställde jag en latte. Den kom en kvart senare. (Cred till servitören dock som bjöd på en småkaka som kompensation.)

Sunny side up

Hade ett långt skypesamtal med Anna i morse. Hon satt i solen i Perth i Australien, där hon ju bor. Här var klockan nio och ute var det minusgrader och frostigt krispigt. Hos Anna såg det ut såhär. Anna svettades, fastän klockan var fem på eftermiddagen.

Ja, svensk höst är mysigt men lite avis blir man allt.


Hello Africa?

18 september 2009:
Jag möter en afrikan utanför min port.
Afrikan 1: - Hej, är du student?
Jag: - Ja.
Afrikan 1: - Välkommen till Sundsvall!
Jag: - Eh, tack, fast jag har bott här i två år...
Afrikan 1: - Va? Nej, då skulle jag ha lagt märke till dig! *blink*

19 september 2009:
Jag möter en annan afrikan utanför min port.
Afrikan 2: - HEJ! Oj, vad söt du var!

30 oktober 2009:
Jag möter en tredje afrikan utanför min dörr. (Han kommer ut från lägenheten med den höga musiken)
Afrikan 3: - Hej, är du student på Mittuniversitetet?
Jag: - Hej hej, ja, det är jag.
Afrikan 3: - Du är mycket vacker!

Då vill jag bara visa för er hur jag såg ut i morse när jag kom upp från tvättstugan, blek och nyvaken med flottigt hår och smutsiga mjukisbyxor. Kanske är det därför jag är singel, för att svenska killar inte uppskattar min oerhörda skönhet? Dags att flytta till Afrika och utforska singelmarknaden?


Vacker va?

Dagens låt:


Grannsämja my ass

Mina afrikanska grannar har spelat en sjuk, enformig musikslinga på högsta volym hela dagen. Som tre bastoner och sen en liten visslande ljudeffekt. Det låter som om de försöker driva någon (mig??) till vansinne genom att spela samma slinga om och om igen. Jag har hört att viss tortyr bedrivs på det sättet.
Försök att koncentrera er på dagordningsteorier, reliabilitet och analysmetoder till det, ni.

Så jag bestämde mig för HÄMND. Datorn får man inget vidare ljud ur men jag har ju faktiskt en stereo som aldrig används i bokhyllan. De flesta cd-skivor ligger dock i bilen men jag hittade en klassiker. Nämligen: Bröderna Hansons första skiva från 1997 (klicka för att lyssna på ett av underverken!)



Sweet revenge...

 


Foto: http://avanttrash.com/images/taylor-hanson.jpg
Väldigt mycket pojkband, väldigt mycket gitarrsolon och väldigt mycket IRRITERANDE om man inte som jag har finfina tonårsminnen till just dessa låtar. Moahahahaaa!

En gång i tiden var jag nämligen övertygad om att jag skulle flytta till Tulsa, bli en del av den mycket religiösa familjen Hanson och gifta mig med Taylor. Haha. Joho då. Jo men kolla vilken hunk han var då...... HAHA!
(Är vi inte lite lika på något sätt? Äktenskapstycke? Eller är det bara håret?)


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag som tyckte att Västberga kändes lite långt bort, lite off, lite industriaktigt....................

                                  ........................tycker inte riktigt så längre....

........eftersom......
(trumvirvel)


                               JAG OCH FRIDA KOMMER ATT BO TYP GRANNAR!!!!!!!!!!!!
                 Fem minuters promenad ifrån varandra, MAX!!!! Ahhhhhhhh underbaaaaaaaaart!!!
Det kommer att bli som på Hornsgatan i våras, fast BÄTTRE (för jag kommer slippa städa efter henne, he he...)

Emma - jag vet att du är avundsjuk och bitter, men förlåt, jag var tvungen! Jag måste få vara lite glad nu. Du hade gjort samma sak. Plus att du faktiskt VALT både jobb och kärlek framför vår treenighet ;) Men vi älskar dig fortfarande!


 


Hoppla

StuBo ska stänga av värmen och vattnet. I ett dygn från och med i morgon bitti. Det innebär att jag måste tappa upp vatten så att jag kan dricka, koka saker, tvätta mig, spola i toaletten. Det känns lite jobbigt. Men jag är väldigt glad att det inte är just i morgon jag ska flyttstäda. Det kunde ha blivit väldigt, väldigt besvärligt.

Himla hyggligt av dem att informera om det i alla fall. Ett par timmar i förväg. Schysst framförhållning.

Nu är klockan 22.40 och jag tänker gå och lägga mig. Jag kan inte minnas senast jag gick och lade mig såhär tidigt. Men min kropp är helt slapp, huvudet snurrar och ögonen kliar och vill inte vara öppna mer. Nu hoppas vi bara att vi inte blir sjuka lagom till allt som måste göras, planeras, skrivas, pluggas in...

Gute Nacht

Skogsmullar och Lidingöflickor

Kalle och Matilda tog med mig på skogsutflykt i dag. Tydligen var Lidingötjejen inte rätt rustad så hon fick låna både gummistövlar och jacka av Kalles mor. Vilket hon var ganska tacksam för eftersom vi verkligen skulle UT I SKOGEN. Ingen lugn promenad längs upptrampade stigar i stros-takt inte, utan genom snåriga buskar, uppför berg, över bäckar och ner för branter.

Till slut kom dock belöningen; grillad (eller nästan rå) korv med bröd.


Sedan skulle vi bara tillbaka vilket var minst lika jobbigt och dessutom svinkallt. Men hemma i Kalles soffa blev det belöning nummer två; kaffe och gofika. Gofika, mmm!

Nu luktar man brandrök och har magen full med korv. Och så har man lärt sig hur man täljer av näver på bästa sätt. Plus att näver och fnöske inte är samma sak.


Näver. Inte fnöske.


Idun kan slå Filip och Fredrik

Häromdagen såg vi Fredrik Wikingsson promenera Sundsvalls gator med sin röda barnvagn. Han såg nöjd och avslappnad ut.
Lika nöjd var han inte efter kvällens avsnitt av "Vem kan slå Filip och Fredrik" när 22-åriga lidingötjejen Idun, faktiskt SLOG radarparet. Sjukt coolt. Mamma Kristina (min gamla gympalärare) och pojkvännen David (min gamla kompis) var sjukt snygga i publiken också :)
Bara att gratulera till en halv mille och en jäkla massa ära!

Kolla in klippet på http://www.kanal5play.se/program/play/vemkanslafilipochfredrik-s02e02

Efterlysning

Vem är min anonyma kommentator som erbjuder sig att flytta för 4000 kronor?

Flyttproffs?

Har jag några rutinerade flyttare där ute bland mina läsare? Jag behöver nämligen HJÄLP. Jag ska anlita stora starka flyttkarlar som bär ut mina möbler och fraktar dem till Stockholm. Jag har hittat en firma men glömde att fråga dem lite saker och nu har de helgstängt såklart. Så jag frågar er:

-Måste jag köpa svepplast/presenning för dyra pengar och svepa in min soffa och säng i så att de inte skadas eller blir smutsiga i flytten?

Vem vet något om detta? Ingen av de jag har konsulterat tycks ha en aning. Och jag kan inte hålla mig till på måndag med att få veta. Om jag betalar över 8000 kronor (varför är det så SJUKT dyrt att flytta?!), borde det då inte ingå lite plast? Eller?

SVAAAAAARAAAAA, Någon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag kände mig för övrigt väldigt malplacerad på Bauhaus i dag där jag gick och letade efter plast. Alla händiga medelålders män i snickarbyxor kastade långa blickar på mig och undrade vad jag gjorde där. Det slutade med att jag köpte en tejprulle.
En tejprulle. Ja, ni förstår ju själva.


I'm so very Bauhaus!


Let there be light

När man snart ska flytta är det en DÅLIG idé att åka till IKEA. Nu åkte jag ju dit för att köpa flyttkartonger (=nödvändigt vid flytt) men självklart kunde jag inte motstå en liten lampjävel.
Sjukt fin var den alltså, men det är otroligt dumt att köpa på sig grejer till hemmet strax före en flytt. Nu skulle dock lampjäveln utgå ur sortimentet så det gällde ju att passa på.
Ett så kallat pass-på-tillfälle.

Otroligt dumt var det också att när jag kom hem och skulle packa upp lampjäveln och njuta av min nya mysbelysning,
så tror fan att lampjäveln är trasig! En lång spricka i glaset.

Bara att åka till IKEA igen och byta. För den har inte gått sönder på vägen hem, vill jag lova!

Den här gången kommer jag dock att springa genom hela varuhuset så att jag inte "råkar" få med mig en julgransmatta med små lampor eller något annat onödigt hem.



Lampjäveln. Fast min är lila. Det vill säga finare.


Idag är Elins dag

I dag fyller en av mina bästa vänner, pinglan ELIN 23 år. Hon läser inte min blogg. Hon använder inte sin Facebook trots att hon har en. Hon har med andra ord inte riktigt hakat på trenden med sociala medier.

Men NU när hon och sambon har gått och blivit med valp tillbringar Elin många timmar hemma i tvåan. Elin beskriver sig själv som mammaledig, typ.

Så därför tänkte jag tillägna henne ett inlägg, eftersom hon går hemma och har lite tråkigt sådär (enligt mig, inte henne). Och så ska jag tvinga henne att gå in och läsa nu när hon har så mycket tid. 

Och för att fira henne har jag skrivit en alldeles egen SÅNG. Melodin kan ni, klassiker Ja må hon leva, så sjung nu högt och klart för er själva och sänd Elin en tanke.

Jag kallar den Elin's bithday tribute
So here goes.                  


Elin blir större
hon växer så det knakar,
Ja Elin har blivit jätteotroligt STOR
små fjortisblondiner
är avis på henne
för Elin har blivit störst på de-een-na JOOOORD!

HIPP HIPP HURRAAAAA!!!


Snygg är hon också!


Listan igen!

Jag älskar ju listor. Men min stresslista för de kommande veckorna känns sådär kul måste jag erkänna. Sådär kul, men nödvändig.

Att göra:
- Mäta möbler
- Boka magasinering av möbler
- Boka flyttbil
- Boka besiktning av lägenheten
- Köpa flyttkartonger
- Slänga grejer
- Lämna kläder till Röda Korset
- Plugga till tentan
- Skriva uppsats-pm
- Plugga låttexter
- Köpa födelsedagspresent till Elin W
- Köpa städartiklar
- Skruva ner hyllor, lampor och speglar
- Packa ner hela mitt liv i lådor
- Flyttstäda

Och utöver det här ska jag helst hinna träna, äta, sova, umgås med folk, gå på Winnerbäckkonsert och se alla viktiga tv-program också.
Det är skönt att känna att man lever, ja!

Klagomål

Jag bloggar för sällan och den rosa designen på bloggen saknas. Allt enligt Emma. Som sitter i min soffa och letar bostad. Så om någon vill hyra ut en omöblerad lägenhet i Uppsala från och med januari får ni gärna höra av er.

Så, nu fick Emmet lite kompensation för att jag inte bloggtillfredställer henne ordentligt. Gratis reklam. Tacka och ta emot. 

Själv ska jag ju bo i Västberga. Nu är det bestämt. Signed, sealed, delivered.


R.I.P

I torsdags bestämde sig lilla Siw för att lämna oss. Efter åtta år som en självklar del av familjen Larsson var det dags att göra lillasyster Barbro sällskap i marsvinshimlen. Hon låg med tassarna och huvudet i min hand hela vägen till djursjukhuset i Bagarmossen. Som den fighter hon var vägrade hon att ge upp, och trots att det lilla hjärtat slog allt långsammare så fortsatte det att slå och slå.

Hon fick en överdos sömnmedel och somnade till slut in i korgen i mitt knä. Jag var hemma från Sundsvall, Mamma och Pappa hade precis kommit hem från Fårö och Elin var också hemma. Det var nästan som om hon väntat in att hela familjen skulle vara samlade.

Nu är det tyst i huset. Ingen som väcker Mamma och Pappa med sina höga pip när hon vill ha frukost. Ingen som visslar när man kommer in genom dörren eller prasslar med en påse. Ingen Siw, helt enkelt.

Sov gott, Siw.


Mot Stockholm!

Jag har gått upp i ottan för att kirra en biljett hem till Stockholm. Och vad bra det gick! Jag som har varit lite rädd för Tradera och all spänning det medför klickade just hem en biljett för 63 kronor. JAG VANN liksom!! Det har aldrig hänt förut.

Däremot vet jag knappt om det var värt det. Eller jo, såklart det var. Men seriöst, trygghetsnörden Elsa mår fysiskt dåligt av att sitta spänd såhär tidigt på morgonen och uppdatera sidan för att se om någon bjudit över. Och sedan paniken när någon gjort det och man själv måste lägga ett nytt bud eller buda på en ny biljett. Fy, jag är nästan kräkfärdig. Huga!

Men nu är jag alltså snart på väg hem. Joshua Radin på Debaser ikväll, mina vänner! Weee!

Skäris

Jag ska på visning. Av ett förstahandskontrakt. FÖRSTA HAND!!! I Skärholmen. Om man googlar "Skärholmen" är det här en av de första bilderna som dyker upp. Lovande.
Men det gör inget. Efter två år i Nacksta i Sundsvall är jag härdad och fördomsfri. Så ja, jag tar gärna en stor etta med låg hyra i SKÄRHOLMEN. Nära till IKEA får man ju också.

Så håll nu era små korviga tummar för att det blir jag som kniper kontraktet!


http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00189/NYHETER-01s06-06bar_189918w.jpg


Elakingar

Jag erkänner att jag är något av en klädnazist. Jag kan irritera mig i timmar över hur folk klär sig. Fundera över hur de tänkte när de satte på sig just den där kombinationen av plagg.
Det här sker dock i tysthet. I mitt huvud. Möjligen ventilerar jag åsikterna med någon vän ibland.

Men i går på Kåren hände något. Tre personer, vid olika tillfällen, förolämpade mina neonrosa jeans. Högt. To my face (eller snarare to my back). Och innan jag hann reagera var de som bortblåsta.
Elaka människor som förstörde min kväll. Jag älskar mina rosa jeans och tänker inte sluta använda dem på grund av det här, men de kanske får reserveras för Stockholm. Sundsvall är kanske inte riktigt redo för neon än.


Bra dag

Lite städning, lite träning, lite solsken.
På det lite fotboll, lite dricka och lite utgång med Frida.

Lite utgång bara? Nä nä, MYCKET MYCKET UTGÅNG!!!


Åhhh jag vill bara att den här dagen blir till kväll. Laddad, laddad, laddad!!!!!!!!!!!!!!!!

Gute love

SOS Gute har äntligen börjat. Och ja, jag är partisk eftersom

1. Min gamla vän Charlie plus några nyare vänner; Tove, Rickard, Nisse, ingår i produktionsteamet
2. Jag tillbringade hela sommaren på Gotland och med andra ord känner igen händelserna och har haft nästintill dagligt kontakt med vissa av brandmännen och poliserna.
3. Gotland är mitt andra hem, världens vackraste plats och att sommarbilderna därifrån gör att det värker i hela mig. Av lycka.

Men även om man bortser från denna partiskhet så tycker jag att SOS Gute är det mest fantastiska programmet. Halvnakna badande brandmän, spännande bränder, olyckor och fulla, pinsamma stockholmare. "Jag är i Båstad!" skrålar till exempel en ung herre i kvällens avsnitt, som ni hittar HÄR!

En bild på Charlie vid vår strandbod på Fårö får representera min kärlek till Gutegänget. Fina, fina Charlie. (Som för tillfället befinner sig i Mexico och filmar Paradise Hotel. Avis, jag? Nä, nä...)


Men åååååh.....

Jag vill så gärna, så gärna dela med mig av vad gynekologen sade till mig i dag...
MEN DET GÅR JU FAKTISKT INTE!

För då måste jag inviga er i historier om mitt underliv och SÅ mycket av mig själv vill jag helst inte dela med mig av. Men det är FRUSTRERANDE att jag inte får PRATA OM de märkligheter hon undslapp sig!!!!

För märkligt var det.


Druvor och duvor

Druvor heter på tyska Trauben. Duvor heter på tyska Tauben. Det är ganska lustigt att den enda skillnaden orden emellan är ett r, på båda språken.

Ganska lustigt blev det också när jag, hösten 2005 och nyinflyttad i München, närmade mig grönsakshandlaren och bad en förpackning duvor.
- Eine Packung Tauben, bitte.

Duvan på bilden sov på mitt fönsterbleck på Fårö flera nätter i rad i somras. Men en dag var den borta och allt som fanns kvar var en stor bajshög.


Freak show på Norra

Eftersom skolan inte tar upp särskilt mycket av vår dyrbara tid åkte Amy, Jag och Lisa upp på Norra Berget för en lugn stund i naturen.

Det började bra med barnsligheter på lekplatsen...




...fortsatte med lite idylliska foton i 1800-talsmiljö...




...och såklart våfflor framför brasan



Men sedan hände något. Bakom oss på våffelhaket satt den berömde huggormsmannen. Han började genast tala med oss om sina huggormar och frågade ut oss om vilka vi egentligen var. Vi upptäckte att artighetsstilen inte fungerade så till slut kastade vi i oss våra sista våffeltuggor och flydde ut till utsiktsplatsen.

Där blev det om möjligt ännu värre. En gulklädd man stod och stretchade mot muren och tittade länge på oss innan han kom fram. Han undrade om vi kunde ta en bild på honom med hans kamera vilket jag såklart ställde upp på. Han poserade framför vyn över Sundsvall och jag klickade. När jag frågade om han blev nöjd med bilden, sa han:
- Gärna en till, om det går bra.
- Ja visst,
svarade jag.
- Men jag behöver lite tid då, sa han.

Sedan intog han en mycket märklig position. Han böjde knäna, satte ihop handflatorna, lutade sig lätt bakåt och började rulla på ögonen. Det såg ungefär ut som om han skulle göra en bakåtvolt. Jag, som inte förstod om han bara förberedde sig, avvaktade säkert en minut innan jag insåg att han inte skulle ändra sin ställning och tog till slut en bild. När han hörde klicket tackade han, tog sin kamera och försvann in i skogen.

Lisa hade nästan lika svårt som jag att hålla sig för skratt men bidrog med en tolkning av mannens pose. Observera ögonen.


Sallyhill - Sundsvalls Koh Phangan

Nej, det är inte tråkigt att återvända till Sundsvall efter en helg i Stockholm. Varför inte?

Jo för att man får pad thai som räcker i två dagar för 60 kronor i före detta Sallyhillskiosken. God är den dessutom! Mumma.


Ja just det

Det här är ett av de få svar jag har fått på min annons om boende. Högst oroväckande. Och vad är en snäck tjej?

Hejsaensamstående kille bor ensam jobbar har lägenhet 70kvm,möblerat
vill hyra ut ett rum från 25kvm från mitt lägenhet men du kan dela hela
samtidigt du har ditt rum som liger i Tensta 2minuter till T Bana
&16minuter till stan hyra ingen problem allt som jag vill en snäck tjej
som man kan prata med henne när man komma tillbaka från jobbet
 

GE MIG ETT HEM!

Jag behöver ett boende. I Stockholm. Så centralt som möjligt. Helst Söder eller Vasastan. Med låg hyra. Från 1 december till 31 maj.

GE MIG!!!!!!!!

De flesta som har svarat på min annons på Blocket är freaks. Bland annat en manlig eskort som ville ha min journalistiska hjälp att sälja texter till Aftonbladet och Expressen. Obehagligt.
Men i morgon ska jag faktiskt titta på en etta. I Västberga. Japp, ni vet där de brukar helikopterråna värdecentraler. "Ja, du kanske känner till Västberga? Jag ser byggnaden de rånade från mitt fönster" lockade hyresvärden med. Jag ska med andra ord kanske bo mitt i criminal country. Weee!

Omröstning igen!!

Som alltid när jag inte kan bestämma mig tar jag hjälp av er, kära läsare :) Det gäller återigen val av kurs till våren 2010. Men nu har jag lite nya alternativ. Samtliga är på Stockholms Universitet, heltid 30 poäng. Det gäller att bestämma vilket av dessa ämnen jag ska välja som förstahandsval. Rangordna och motivera gärna!

· Musikvetenskap

· Psykologi

· Religionshistoria

· Etnologi



???